vrijdag 30 december 2016

Daan bekroont sterk Compacttoernooi met tweede plaats

Afgelopen vijf dagen hebben vijf schakers van onze jeugdclub meegedaan aan het Compact toernooi in Groningen. Dit internationale toernooi begon al 21 december en er doen altijd veel profs mee. Voor jeugd die naar school gaat is er pas na de kerst mogelijkheid om mee te doen. Voor onze jeugdclub waren dat Jarno, Robin, Gerbrich, Daan en Roelof.
Om met de eerste te beginnen: Jarno had het moeilijk. Hij speelde op zich goed, maar elke keer ontsnapte hem een blunder die een goede stelling om zeep hielp. Helaas geen punten van Jarno dit toernooi, maar wel weer ritme opgedaan met lange partijen.
Jarno en Robin speelden één ronde naast elkaar
Robin had zo'n beetje even veel pech. In 3 van de partijen stond hij gewonnen, maar hij won er slechts één. In de eerste ronde stond hij gewonnen tegen de dame die later gedeeld tweede werd met Daan. Met 1 uit 4 kreeg Robin echt te weinig voor het getoonde spel.
Robin in ronde 3
Gerbrich speelde ook een beetje een half toernooi. Twee eenvoudige overwinnen en twee keer in gelijke stelling toch verloren in het derde of vierde uur. Met 2 uit 4 heeft Gerbrich weer ratingpunten moeten inleveren en die heeft ze juist zo hard nodig om het NK te halen.
Gerbrich verliest in ronde 3
Daan was de held van Ten Boer en Overschild.
Daan won vier van zijn vijf partijen in de aanval
Hij speelde prachtig schaak. Aanvallend en met mooie combinaties en diepe varianten. Zo mooi dat één van zijn partijen zelfs op schaaksite verscheen: zie verslag van dag 8 onder het kopje Compact. Met 4 uit 4 leek hij op weg te gaan naar de eerste plaats, maar vandaag wist de in een te lage Compactgroep ingedeeld Louise Beukema hem te verslaan in een erg goede partij van beide kanten. Hierdoor werd aan 'slechts' gedeeld tweede en hield 'maar' 90 euro prijzengeld over.
Roelof speelde ook een goed toernooi. Na 3 ronden stond hij even gedeeld eerste, maar twee erg zware tegenstanders in de laatste ronden leverden maar een half punt op. Vooral de manier waarop hij vandaag van het bord werd gezet, liet nog maar eens echt het verschil zien tussen eenvoudige houtjes schuivende jeugdleiders en de echte schakers. Uiteindelijk de tiende plek in de eindrangschikking.
Roelof heeft het niet makkelijk
Het was een leuk toernooi, dat goed georganiseerd werd door Koen Lambrechts. De prijsuitreiking en het einde mag wat mij betreft nog wel wat meer cachet krijgen, maar het toernooi is een aanrader voor jeugdschakers die eens wat anders willen met hun Kerstvakantie.

Geen opmerkingen: