zondag 8 januari 2017

Grand Prix Schaakstad

Volgers van de site van onze jeugdclub mogen met recht klagen over de verslaglegging. Het is momenteel gewoon te druk pm alles te verslaan. Dus de GP van Henri Collignon, Schiermonnikoog en Westergoo en de JCC in Rosmalen hebben nog geen verslag gekregen. Ook de Grand Prix van Schaakstad ontbreekt nog. Maar gelukkig heeft Dirkjan hiervoor een verslag aangeleverd!
Grootmeesters en meesters
De Grand Prix van Schaakstad werd op 28 december tijdens het schaakfestival gehouden. Het was bijzonder om alle andere schakers in de grote zaal te zien. We zaten zelf in een bijzaal met veel spiegels: een soort balletzaal. Marjet had er een heel leuke middag van gemaakt. Veel nevenactiviteiten, zie ook het leuke verslag op de Nosbo site. En hele leuke naambordjes voor alle deelnemers.
Dirkjan in de spiegelwand neemt een foto
Van onze jeugdclub deden vijf spelers mee. Rowin, Joël, Robin, Yrsa speelden samen in de C-poule en Jan in de D-poule.
Jan met zijn prijs
Jan deed het geweldig in de D-poule. Hij had één van de laagste ratings van de groep. Maar daar merkte je niks van. Hij speelde de sterren van de hemel. Met een lach op zijn gezicht ging Jan elke partij er tegenaan en werd zelfs derde. Een geweldige prestatie.
Het rode gevaar in groep C
In de C-groep maar liefst ver van onze spelers: Yrsa, Joël, Rowin en Robin. Een Ten Boer rode groep. Er werd goed gespeeld. Rowin speelde het beste met 4 uit 5. Hij verloor slechts één punt en dat was tegen clubgenoot Robin. Robin was ook goed op dreef en juist dit punt had hij nodig om tweede te worden. Hij haalde 3,5 uit 5 samen met een andere jeugdspeler. Door de winstpartij tegen Rowin had hij een betere SB-score. Yrsa speelde mooie partijen. Helaas verloor ze één partij door tijdsgebrek. Ze stond op dat moment gewonnen. Daardoor werd ze geen tweede maar vierde.
Yrsa geconcentreerd
Joël had pech deze dag. Elke partij  ging hij er weer vol tegen aan, niet gehinderd door eerdere teleurstellingen, maar het zat hem niet mee. Tegen Rowin speelde hij een geweldig partij. Ook tegen Robin scheelde het niet veel, maar helaas werd het 0 uit 5. Het was gewoon niet zijn dag.
De prijsuitreiking in groep C
Iedereen bedankt voor de organisatie. Het was de beste GP Schaakstad tot nu toe!
Alle schakers bij de Grand Prix

Geen opmerkingen: