zondag 4 september 2016

Rowin wint strijd om de Sportrecreade

Gisteren is ons seizoen gestart met de strijd om de Sportrecreade. In totaal waren er 18 schakers die meededen: 9 van de schaakclub en 9 die zich via de jumpers op school hebben opgegeven.
Overzicht van de sterkste schakers
In drie groepen werd er gestreden om 3 medailles. Degenen die geen medaille wonnen kregen een sleutelhanger van de schaakclub.

 

Emma en Rogier kiezen een sleutelhanger

Uiteindelijk werd Rowin winnaar van de sterkste groep. Hij bleef nipt onze nieuwste clublid Joppe Kok en ons supertalent Jovan voor. Joppe en Jovan moesten een beslissingssnelschaakpartij spelen voor de tweede plaats. Die won Joppe waardoor hij tweede werd.
De toppers van de Sportrecreade
In de tweede groep deed zich het opmerkelijke feit voor dat Tristan Borg, geen clublid, de drie jeugdschakers van de schaakclub in deze groep voorbleef.
Tristan heeft weer toegeslagen
Hij won door erg doelgericht spel op mat 4 van de 5 partijen. Feline werd tweede. De strijd om de derde prijs was ongemeen spannend. Drie spelers eindigden op de derde plek. Uiteindelijk kreeg Olaf op basis van onderling resultaat de medaille.
De schakers uit groep 2
In de derde groep de schakers die nog maar net of zelfs helemaal nog niet kunnen schaken. Zij deden maar liefst vier schaakgerelateerde opdrachten, waarna ze aan het eind echt een partij tegen elkaar kunnen schaken.
 

Het paardenspel
Eén van de opdrachten heeft niks met schaken te maken, maar is wel de leukste: bouw een zo hoog mogelijke toren met 16 schaakstukken. Deze opdracht werd gewonnen door Rogier Boer.
Rogier met zijn toren
De eerste prijs in deze groep was voor Reint Jan. Een talent zag ik wel. Hij bleef nipt Anne-Linde voor. Op de derde plaats eindigde Frank.
Frank, Reint Jan en Anne-Linde

Gerbrich Nederlands kampioen snelschaken meisjes in de B-categorie

De strijd om de Sportrecreade moest het zonder de titelhoudster doen. Gerbrich reisde met Lemée af naar Almere om mee te doen aan het NK snelschaken. Lemée speelde in de C-categorie en Gerbrich in de B-categorie.
Ten Boer verovert Almere
In de B-categorie deden 7 spelers mee. Gerbrich was het enige meisje en kreeg daarmee de Nederlandse titel in de schoot geworpen.
Gerbrich klaar voor de strijd
Op zich kun je je afvragen wat zo'n titel dan voor betekenis heeft, maar ik denk wel dat het een beloning is voor de progressie van Gerbrich het afgelopen jaar. Ze werd overigens 5de van de 7 deelnemers, dus ook de jongens kregen er af en toe stevig van haar van langs.
Gerbrich Nederlands Kampioen
snelschaken 2016
categorie B meiden
Lemée werd vierde in de C2-poule. Daarmee geen meidentitel, alleen al omdat hier meer deelnemers en meer meiden waren. Die titel ging naar Anna Martinez, die we van harte feliciteren met haar resultaat.
Lemée in de C-groep

Geen opmerkingen: