zondag 11 september 2016

De eerste clubmiddag

Vrijdag zijn we weer begonnen met het jeugdschaak in Ten Boer. Voor het eerst in de historie met meer schakers op de middelbare school dan op de basisschool. We zijn er als jeugdleiding heel blij mee. Niet iedereen was overigens aanwezig. Er waren nog veel op eerstejaarskamp of zelfs in Praag met school. Als iedereen er is dan zitten we op een groep van 27 op de middelbare school en een groep van 15 op de basisschool.
 
We zijn heel blij met de drie nieuwe gezichten op onze club: Joppe, die zich al in de Nieuwsbrief heeft voorgesteld, Robin Gibcus en Milou, de jonge zus van Rosalie. Welkom, we hopen dat jullie een goede tijd bij ons hebben.
 
De eerste middag hebben we vooral besproken wat we dit jaar gaan (proberen te) doen. Hieronder een kleine opsomming:
- op vier zaterdagen speelt een C- en een D-team mee in Den Bosch
- we hebben een prijzenkast gekregen
- we gaan een Grand Prix over 2 weken organiseren. Hij wordt gesponsord door BioTransfer, Raindrop Chess Media bv, (kijk ook even naar de link naar het geweldige nieuwe spel dat Jozias heeft ontwikkeld: Square4Chess, een spel dat ik al op school gebruik), Slagerij 't Koopmanshoekje en Bob's tweewielershop.
- in oktober of november een ALV
- we proberen een jubileumcommissie op te richten voor ons 10 jarig bestaan. Als jeugd of ouders interesse hebben kunnen ze zich bij ons melden
- onze nieuwe jeugdleider Erwin Kok zal aan 4 tot 6 jeugdspeler gratis een cursus geven. Bedoeld voor spelers met een rating van 400-800, eens in de twee weken tijdens de schaakmiddag. Examen en diploma in mee genomen. Geef je vooral op, want er zijn nog maar een paar plekken beschikbaar.
- de NJC begint weer. We gaan 2 of 3 teams vormen. De NJC is 7 keer op vrijdagavond. Geef je vooral op, want we moeten binnen twee weken weten waar we aan toe zijn.
- de jeugdcommissie zal weer een kamp proberen te organiseren
- een ouder kind toernooi
- misschien wel weer een wervingsmiddag rondom de Koningsspelen
- examens en diploma's in de afgeronde stappen
 
Na deze inleiding begon de clubcompetitie. Maar eerst werd Gerbrich in het zonnetje gezet als onze eerste Nederlands Kampioen en kregen Daan (clubkampioen, medewinnaar van de Mien Bokaal, Fantasy kampioen), Robin (Bas Klomberg Bokaal) en Gerbrich (Mien Bokaal) hun gegraveerde wisselbekers.
De winnaars van de wisselbekers
Daarna begon de competitie. Meteen al verrassend, want Remco versloeg zowel Gerbrich als Ilja en is de eerste koploper. In de B-groep nam nieuwkomer Robin meteen de leiding. In de jongste groep startten Jan, Joël, Daniël, Feline en Jennifer met een overwinning in de najaarscompetitie.

Geen opmerkingen: