dinsdag 13 september 2016

D-team kent goede start in JCC

SC Ten Boer vaardigt dit jaar een meidenteam met talentvolle Nosbo-spelers af naar de JCC. Het idee kwam tijdens een bespreking met jeugdleiders naar boven en blijkt een goed idee. In het team Janneke van der Hagen (SC Haren), Stella Dekker (Paardensprong), Lyne Bruggink (Assen), Mieke Nissen, Yrsa Reuver, Hilde Mulder en Rosalie Cusiel (SC Ten Boer). Per keer wisselt het team van samenstelling.
Afgelopen zaterdag speelde Janneke op bord 1, Lyne op 2, Yrsa op 3 en Stella op 4.
 
SC Ten Boer - Klim-Op 2 1-3
In de eerste ronde mag het team het opnemen tegen de jeugd kweekvijver van Jan Sijbesma. Jan is de spil van een zeer sterke schaakclub in Capelle aan de Ijssel. Er zijn al vele jeugdschakers uit dit collectief kampioen van Nederland geworden en het eerste team is één van de titelkandidaten in de D-categorie. Op de JCC spelen maar liefst 5 teams van de schaakclub.
Ons team kwam eigenlijk wel goed te staan. Janneke had het moeilijk en zou verliezen, maar Stella en Yrsa stonden beter. Bij Lyne kon het alle kanten opgaan. Helaas miste Lyne en taaie verdediging en verloor Stella door een dubbele aanval haar stuk. Alleen Yrsa kon met een knappe partij haar tegenstander verslaan.
 
SC Ten Boer - Sneek 2-2
In deze match hadden we geluk. Lyne en Stella speelden net iets te snel waardoor we met 2-0 achter stonden. Gelukkig wist Stella ons terug te brengen tot 1-2. Yrsa had een gelijk eindspel, maar wist een pion te winnen. Met één pion meer in het pionneneindspel moest ze wel doorgaan, ondanks dat ze door de spanning en vermoeidheid niet meer wist hoe ze moest winnen. Tot twee keer toe wilde ze liever remise, maar ging door omdat anders het team verloren zou hebben. Ook ontstond op een gegeven moment drie keer dezelfde stelling en hoewel de tegenstander wel naar zijn notatie keek dacht hij dat het nog niet tijd was om remise te claimen. Na meer dan twee uur zag Yrsa het gelukkig en promoveerde ze haar pion en won. Een gelukkige ontsnapping en onterecht voor het sympathieke Sneek.
 
SC Ten Boer - Tegelen 4-0
In de vierde ronde mochten we tegen het zwakste team uit de competitie. Yrsa en Stella zetten ons al snel op 2-0. 2 uit 3 voor de sterke Stella en Yrsa kwam zelfs tot 3 uit 3! Lyne is een echte aanvaller en ik genoot van de manier waarop ze haar tegenstander met een pionoffer van het bord combineerde. Ik ben fan van haar spel! Janneke trof de sterkste tegenstander en leek te gaan verliezen. Ze kromde echter haar rug en met een geweldige aanval wist ze haar tegenstander zo in verwarring te brengen dat ze won. 4-0 een geweldige prestatie van de meiden.
 
Een echt team overigens. Want na de partijen bleef men kijken hoe het met de andere meiden ging. En na afloop van de ronde samen naar buiten.
 
Volgende keer spelen we in de 4de ronde tegen SV Landau uit Axel. Het C-team speelt tegen Hoogland C1.
 
Foto's volgen nog

Geen opmerkingen: