dinsdag 2 april 2024

Hannah wint eerste prijs bij Paastoernooi Hoogeveen

In het afgelopen enorm drukke schaakweekend is er nog een prestatie die genoemd moet worden. Hannah deed mee aan het Paastoernooi in Hoogeveen. Een leuk toernooi waarbij je voor elke verliespartij een hardgekookt en felgekleurd Duits paasei krijgt.
Hannah op het pdoium in Hoogeveen - foto Jan van Os
Helaas won Hannah maar één paasei 😜.  En dat nog wel voor een verliespartij tegen Janneke van der Hagen, die in 2016 nog een jaar met ons meidenteam meedeed aan de landelijke Jeugd Club Competitie (zie dit verslag). De overige zes partijen won ze en daarmee sleepte ze wel een geldprijs binnen. Overigens speelde ze ook nog tegen de oude bibliothecaris van mijn middelbare school, Han Meijer, waar ik vroeger in tussenuren regelmatig een partijtje schaak tegen speelde al luisterend naar de BBC-radio. Verder een knappe overwinning tegen het jeugdtalent Daan Hentzen.

Het is voor Hannah in korte tijd al het tweede succesvolle rapidtoernooi bij volwassenen. Eerder speelde ze ook al het rapidtoernooi van de Groninger Combinatie. Alleen werd ze daar tweede achter Daan Hentzen.

Geen opmerkingen: