dinsdag 28 mei 2013

NK E-teams

Zaterdag 25 mei om kwart voor zes ’s ochtends was het eindelijk zover: de wekker is gegaan en we gaan op voor een fantastische schaakdag! Luuk, Hugo, Lindert en Martijn hebben er lang naar toegewerkt en hebben er erg veel zin in. De slaap nog uit de ogen wrijvend stappen we in de auto om eerst nog 2 en een half uur naar Naaldwijk te rijden en dan mogen de jongens mee doen aan de NK E-teams.
Roelof neemt Lindert en Hugo mee, wij (Peter, Jantine, Remco en Martijn) nemen Luuk mee. De sfeer zit er al direct goed in en als we de Schipholtunnel uitrijden, worden we ingehaald door Roelof. Wij enthousiast zwaaien, maar ze zagen alleen de vele vliegtuigen… Grappig dat we elkaar bij Amsterdam tegen komen, we hebben niet samen gereden.
De reis is erg voorspoedig verlopen en we zijn ruim op tijd aangekomen in Naaldwijk. We gaan ons rustig inschrijven en het team komt op de foto. Nu nog een plekje zoeken als basis. Daar zien we de eerste bekende al: Jozias met zijn schaakwinkel. Hij is ook al vroeg uit Groningen vertrokken. Al snel zien we de mannen van de Paardensprong ook al, we zijn er allemaal helemaal klaar voor!Luuk, Roelof, Martijn, Lindert en Hugo

Na de officiële opening om kwart voor 11 door de wereldkampioen dammen begint de eerste partij om 11 uur, gelijk tegen de uiteindelijke nummer 2 VAS 1 uit Amsterdam op bord 7. Zoals verwacht verliezen we met 4-0. De tweede ronde is tegen Klim-op 3 uit Capelle a/d IJsel op bord 20. Luuk en Lindert verliezen helaas hun partij, maar Hugo en Martijn winnen! De eerste matchpunt is binnen. Martijn is super blij. Hij zit nog maar 8 maanden op schaken en mag nu al meedoen aan een NK en nog een partij winnen ook… zijn dag kan al niet meer stuk.

Tussen de partijen door houden we contact met de Paardensprong, zij houden op hun website de wedstrijden bij en noemen Ten Boer ook op hun website. De Paardensprong 1 heeft een ijzersterk team en willen dit jaar de titel winnen. Tot nu toe gaan ze erg goed door beide partijen te winnen. Wij duimen voor ze.
De derde partij is tegen Zukertort 1 uit Amstelveen op bord 16. Luuk, Hugo en Lindert gaan super en winnen, Martijn verliest helaas, maar we hebben 2 matchpunten erbij. Ons doel is nu al gehaald, ieder een winst en een aantal matchpunten. Dan is er even pauze. De jongens kunnen zich even uitleven en zijn druk aan het voetballen en levend schaken. De druk is er helemaal af na zo’n goed begin.levend schaken

Om 2 uur is de vierde partij, tegen Spijkernisse op bord 11. De pauze heeft ze helaas afgeleid en ze verliezen allemaal. Voor de vijfde ronde spelen  we tegen Magnus uit Leidsche Rijn op bord 15. Hugo speelt sterk en wint weer, Luuk en Lindert verliezen hun partij en Martijn zet zijn tegenstander helaas pat tot zijn grote verdriet. Roelof en ik gaan het team weer op scherp zetten. Ze spelen goed, maar weten het niet meer tot winst te brengen. Even niet meer tussen de andere kinderen en de drukte, maar rustig worden met Asterix & Obelix en focussen op de volgende partij.moe

Dit werkt, Hugo en Lindert winnen in de zesde ronde tegen  Tegelse SV op bord 16. Helaas verloor Luuk doordat een toeschouwer zijn telefoon niet op stil gezet had en afging. Luuk schrok zo dat hij zijn stuk losliet en daardoor zijn koningin verloor. Hij baalde flink. Martijn baalde ook, weer zijn tegenstander pat gezet. Hier gaat hij de komende tijd op de club aan werken. Maar hierdoor hebben ze wel de wedstrijd gewonnen en weer 2 matchpunten gehaald. In de laatste ronde spelen ze tegen de Schaakmat 2 uit Apeldoorn op bord 15. De jongens zijn erg moe na een lange dag. Luuk en Lindert sluiten af met winst, Hugo en Martijn verliezen helaas en dus weer een matchpunt.
Dan is de prijsuitreiking: Ten Boer is gedeeld 23ste geworden van de 40 teams met 6 matchpunten, net als de Paardensprong 2. Heel goed gedaan Luuk, Hugo, Lindert en Martijn!

De winnaar van het toernooi is de Paardensprong 1, gefeliciteerd Eelke, Jonas, Thijmen en Silvan, jullie hebben het verdiend. 
de winnaars!
Op de terugweg hebben we de dag feestelijk afgesloten met een etentje bij Schiphol, de jongens hebben het echt verdiend. Moe maar erg tevreden rijden we daarna naar huis. We hebben genoten van deze unieke dag.
Wij gaan de volgende dag nog even door met een NK. Remco doet met zijn klas mee aan het NK Urban Dance. Helaas niet door naar de finale, maar ook dit is een enorm leuke ervaring en hij komt er binnenkort mee op tv!
 


 

Geen opmerkingen: