zondag 12 mei 2013

Gerbrich op het NK (1)

Gerbrich heeft drie fantastische dagen gehad op NK D. Uiteindelijk haalde ze 4 uit 9 en behalve Gerbrich was ik (Roelof) daar ook erg tevreden mee. Ze werd daarmee 22ste (gedeeld 19de). Resultaat is één, de sfeer is twee. En die was geweldig. Met Silke, Marlinde, Danique, Dominique en Bi-rong had ze een groepje meiden, die het gezellig met elkaar hadden. Marlinde wist daarnaast ook nog 5de te worden, terwijl ze pas om half 10 op de eerste dag werd opgeroepen om mee te doen.
 
Naast het schaken was er ook veel te doen: een prachtig huisje in Kijkduin, strandwandelingen, de vos en konijnen op het park, het bezoek aan Corpus in Leiden, een wandeling over het Binnenhof, een geweldige Chinees in Loosduinen. Lindert en Mariska hadden ook goede dagen met Joppe, Lisabeth en Jeanet. Zij zijn in het Omniversum geweest, hebben gegeten in het Kurhaus en hebben Madurodam bekeken.

Ronde 1 Pascalle - Gerbrich
Het toernooi is intensief: 3 dagen 3 partijen van 2 uur. Veel spanning en soms een teleurstelling omdat één slechte zet een gewonnen stelling kan verprutsen. Daarentegen ook prachtige momenten, als je een hoop goede zetten achter elkaar speelt. Hoogtepunten waren haar eerste partij tegen Pascalle Monteny en de 6de ronde tegen Danique Rijken. Gerbrich heeft erg van het toernooi genoten en momenteel smaakt zo'n ervaring naar meer.

Geen opmerkingen: