dinsdag 1 oktober 2024

De halve finale van het NK E-teams

Afgelopen zaterdag heeft Ten Boer met maar liefst twee teams meegedaan aan de halve finale van de Jeugd Club Competitie E in Almere. Het werd een heerlijke schaakdag met veel winst. En met winst doel ik dan natuurlijk onder meer op de resultaten, maar meer nog op individueel vlak (schaaktechnisch en mentaal) en het groepsgebeuren (het was heel gezellig). 

Zonnetje, gekkigheid en plezier

Het tweede team deed het qua prestatie ook opvallend met 6 matchpunten en 14 bordpunten.

Alle vier schakers voldeden aan de verwachtingen. Lieke scoorde 3 uit 7 op bord 1 (!) met een reuze knappe overwinning op Daan Hentzen na een uitstekende aanvalspartij. Sven laat zien dat hij snel vorderingen maakt. Hij scoorde 4 uit 7.
Milan voldeed aan de verwachtingen met 3 uit 7 en onze nieuwe runner-up Mylan, nog maar een paar maanden lid van de club, scoorde zelfs 4 uit 7.
We gaan als club heel veel plezier beleven aan deze jeugdige, enthousiaste schakers!

tweede ronde: team 1 tegen team 2
Team 1 deed het nog iets beter en plaatste zich voor de finale in november in Leiden. Dat was van tevoren ook de verwachting, maar het ging niet makkelijk. Natuurlijk begint team 1 gevoelsmatig met een 1-0 voorsprong omdat je weet dat Bram zijn partij bijna altijd wel wint. Als hij verliest, zoals in de laatste ronde, dan is het omdat hij te veel risico neemt om te winnen.

Het team had in Almere wel  wat ongeluk in de afwerking. Zo telde ik de 4-0 al tegen Klim Op E1 in de vierde ronde, maar Thijmen en Thijs beloonden zich niet voor hun uitstekende partij, 2-2. Of tegen ESV E1 waar we de 2-2 op de schoen hadden maar Thijmen er net niet doorheen kwam in het eindspel. Na het missen van het doorlopen van zijn pion, had de tegenstander een vesting met loper en toren tegen dame. Eigenlijk was de eerste ronde tegen de Matadoren al een teken dat het qua resultaat allemaal wat ongelukkig zou gaan vallen. Een onverwachte 3-1. Gelukkig wist o.a. Joris zich op grootse manier op te richten om het team uiteindelijk net over de streep van kwalificatie voor de finale te tillen. Het verlies tegen Voorschoten in de laatste ronde was onnodig (Thijmen stond gewonnen, Thijs miste kwaliteitswinst en toen hij het een zet later wel zag miste hij een matje op h7, Bram forceerde om de 2-2 binnen te halen). Uiteindelijk de 8ste plaats met 7 matchpunten en 14,5 bordpunt. En de stemming in het team was na afloop gewoon heel positief over de dag. In Leiden worden de prijzen verdeeld, niet in Almere. Helaas zal Bram er dan niet bij zijn, maar met Lieke en Sven erbij hebben we een team waarmee we ook wat kunnen variëren in de loop van de dag. 

Wat was er nog meer bijzonder aan deze mooie dag:
  • het buiten staan omdat iemand in het gedrang het brandalarm had ingedrukt, waarna de ontruimingsprocedure ging lopen
    met z'n allen buiten wachten tot het brandalarm voorbij is
  • het eten na afloop in de Mc Donald's in Lelystad
  • de ruimte die we hadden buiten de speelzaal was erg prettig. Een eigen tafel, geen opeengepakte ouders, jeugdleiders en jeugdschakers
  • als Paula teamleider van het tweede team was, dan won het tweede team
  • het voetballen op de parkeerplaats terwijl de auto aan het laden is
  • het omrijden bij Groningen 's avonds laat omdat de ring Noord was afgesloten en je bij Hoogkerk de A28 af moest
  • dat 6 van de jeugd en begeleiding op zondag in de Euroborg waren om de FC te zien voetballen
  • dat de familie van der Steen mee was naar Almere om Mylan aan te moedigen
  • de prachtige partijen en mooie leermomenten als team en als individu.
Zoals we na afloop konden concluderen: een mooie schaakdag!

Geen opmerkingen: