zondag 13 oktober 2024

Verslag GP Leek-Roden van Gerda Mensinga

Gisteren is de GP Leek-Roden gespeeld.  Tijdens een KNSB-zaterdag. We zijn heel blij dat Gerda een verslag heeft willen maken!!

Na al het NK-team geweld van de D- en E -teams in de afgelopen weken was het vandaag tijd voor de eerste GP. De GP-cyclus is altijd goed voor de topografie van de drie noordelijke provincies.
Enkele weken terug bleek al dat een deel van de vaste begeleiding er niet bij zou zijn. Roelof mocht zelf schaken, Marcel ging voetballen en ook Freddie was afwezig. Dus ja, schaaktechnische ondersteuning was minimaal. Maar met de begeleiding van de chauffeurs Paula, Martin, Boudewijn, Chantal, Gerda en Minke moest het verder wel goed komen.
De A7 zou afgesloten zijn, dus we hadden wat extra reistijd ingepland. Het bleek dat de A7 toch open zou zijn en zo werd de vertrektijd iets later. Dit was vooral fijn voor Sven en Milan die net van het voetbalveld kwamen. Na het verzamelen van alle kinderen en de attributen als voetbal en shirtjes vertrokken we met vier auto's tegelijk uit Ten Boer. Het bleek dat er nog wel aan de Ring Zuid gewerkt werd. Van 4 rijstroken naar 1 rijstrook gaf enige vertraging en wat is dan wijsheid? Wachten of toch nog van de afrit nemen? We hebben een praktijkproef gedaan, 2 via de afrit en 2 bleven op de ring. Om het nog iets uitdagender te maken besloot ook nog iemand de rijstrook naar Assen te nemen. Volgorde van aankomst:
1. de ring volgen
2. richting Assen
3. binnendoor o.a. via Westerhaven/Hoogkerk
Het verschil was maar 20 minuten 😉
Bij binnenkomst waren de tafels en stoelen al goed bezet, dus we hebben het podium maar in beslag genomen. Dan waren we alvast dichtbij voor de prijsuitreiking 😁
Het aanvangstijdstip van 13.15 werd niet gehaald door de rij bij de inschrijving. Misschien zijn twee inschrijftafels handiger, maar ja, dan heb je weer een extra pinautomaat nodig.
Over de middag zelf: de jeugdleden hadden vooral dingen te melden over de tafelleiders. Zo was er één de leesbril vergeten waardoor er wel eens verkeerde namen opgenoemd werden. Ook was er een tafelleider die een andere volgorde van rondes ging hanteren, een goede oefening in omgaan met onverwachte situaties. Voor de mensen thuis, die de standen live kunnen volgen, bleek het wel iets verwarrend. In elk geval zijn we heel erg blij dat vrijwilligers hun vrije zaterdagmiddag opofferen voor het begeleiden van de jeugd tijdens het toernooi.
En dan schaakinhoudelijk. Dat wordt heel kort als niet-schakende ouder.
Thijmen speelde in de B-groep. Hij haalde hierbij 0,5 punt met een 6e plaats.
Daniël (vorig jaar in de top 10) speelde in de D-groep. Hij haalde met 4 punten de 1e plaats. Knap gedaan Daniël!
Noa en Thijs speelden in de E-groep. Beiden deelden een 6de plaats met 2,5 punt.
Sven, Sarah en Vincent speelden in de F-groep. Sarah werd 3e met 5 punten, Sven 4e met 3,5 punt en Vincent was 6e met 2,5 punt.

Lieke speelde in de G-groep. Zij haalde ook een 6e plaats met 3 punten.
In groep I speelden Lucas, Timo en Liva. Timo 3e en Lucas 2e met allebei 4 punten. Liva haalde 1 punt.
In groep J speelde Milan, hij stond op de reservelijst en hoorde vrijdag dat hij toch mee kon doen. Hij haalde met 4 punten een 4e plaats.
Vooraf ging het tussen een aantal jeugdigen over de rating en het gevoel dat hun rating (en dus de indeling) eigenlijk anders zou moeten zijn na de zomervakantie. Scheelt dat de rating elke maand bijgewerkt wordt en dat bij ons eigen GP in Ten Boer iedereen (als het goed is) weer ongeveer zit in de groep en met de rating die bij haar/hem past na de zomer.
Maar eerst gaan we volgende week nog verder met de noordelijkste GP, die van Schiermonnikoog! Een deel gaat alleen zaterdag heen, een deel maakt er een weekendje weg van. Wordt vast gezellig.

Gerda, heel erg bedankt voor het mooie verslag!

Geen opmerkingen: