woensdag 10 augustus 2016

Een 391,7% score

Gisteren was een goede dag bij het ONJK volgens onze jeugd. Toen ze 's avonds bij het avondeten de score optelden, kwamen ze tot 391,7%. Jonas 100%, Femke 75%, Rowin 66,7%, Ilja en Lindert 50%, Gerbrich en Robin 25%. Kortom: men was het er wel over eens dat dat een ijsjes score zou zijn en er werd naar Roelof gekeken om te trakteren. Helaas was de temperatuur onder de 15°C geduikeld, dus toch geen ijsjes. In de druilerige regenflarden die over camping Mooi Delden zuchtten werd samen geschuild onder de luifels van de familie Bruins en Kroon.
Schuilen met de kachel aan
Een laatste voorbereiding voor vandaag een gesprek over het eten, het snelschaken van morgen, enz. in plaats van een ijsje.
Analyse onder de luifel
Ondertussen schuift heel schaakminnend Nederland bij ons aan. Zo krijgen we elke avond steevast bezoek van de familie Koning en de familie Noordenbos. Peter besloot zijn backhand bij het bananenspel te perfectioneren door samen met Peter Ypma de juiste wiskundig (ik bedoel econometrische) functies toe te passen.  
De bachhand van Peter
Voor de mensen die het interview met Jarno en Robin willen nakijken op RTV Oost, hierbij een handige link. Ze brengen het schaken wel heel mooi onder de aandacht van de TV-kijkers: RTV Oost.
 
Dan over het schaken zelf. Vooral Femke probeert waar uit haar inschrijfgeld te halen. Gisteravond had ze 7,5 uur geschaakt. In een verder lege schaakzaal probeerde ze een eindspel T+3pi tegen T+L van Nicolien Boekhoudt te winnen. Ze moest in remise berustten. 1,5 uit 2 is natuurlijk prima.
Zoek de laatste twee schakers in een lege sporthal
Dan de topper tussen Ilja en Jarno.
Dat was natuurlijk niet de bedoeling
Dat hadden we natuurlijk liever niet gezien. Twee mensen die zo met elkaar verbonden zijn tegen elkaar. Jarno speelde prachtig, maar was er op een gegeven moment flauw van en gaf op. Ilja heeft het punt ook hard nodig om haar rating die op de KNSNB site opeens is verdwenen op te poetsen voor een volgende deelname. Ilja 1 uit 2, Jarno gaat vandaag scoren. Ilja heeft trouwens weer pech: nu moet ze tegen Daan. Daan had geen goede dag gisteren, dus vandaag gewoon 2 punten scoren.
 
Lindert wist gisteren ook een punt te scoren tot grote vreugde van het Ten Boer kamp.
Klaar voor de overwinning
Vandaag mag hij een beladen duel aangaan: de derde generatie Elgersma tegen Kroon. Beide opa's speelden in Oentsjerk al tegen elkaar op de club, vader en oom Kroon speelden tegen mamma en ooms Elgersma in hun jeugd (en bij elkaar in het team). Nu dus de kleinkinderen tegen elkaar: Onno tegen Lindert. Ondertussen si wel duidelijk dat de familie Elgersma een talentvollere generatie heeft dan de familie Kroon. Misschien de volgende generatie weer voor de familie Kroon?
De derde generatie Elgersma tegen Kroon
Rowin deed het met 2 uit 3 heel goed. Vooral de laatste partij tegen een Duitse tegenstander was om door een ringetje te halen zo mooi. De tegenstander in een tactisch valletje lokken door vijf voorbereidende zetten: dat mogen we graag zien. Goed gedaan Rowin! Rowin heeft wel pech. Hij is de enige D-speler en we mogen niet bij zijn bord kijken. Dat betekent dat er meer aandacht bij onze A- t/m C-jeugd ligt.
Rowin zit te ver weg
Robin speelt weer prachtige partijen. Gisteren een half punt. In de derde ronde waren er kansen in de prachtige tactische complicaties na de opening. En zijn interview op RTV Oost is daarnaast ook een promotie voor het schaken.
Twee oudere deelnemers
 
Jonas speelt weergaloos. Gisteren mocht ik bij de analyse van zijn derde ronde partij zitten. Geweldig om te zien wat hij allemaal gezien heeft en hoe hij de stellingen na de berekening evalueert. 2200 niveau minimaal. Hij staat dan ook strak op de eerste plaats.
Marlinde tegen Jonas
Gerbrich speelde 's ochtends een goede partij. In de middag werd ze weggespeeld door Sipke de Boer.

1 opmerking:

Unknown zei

Leuke verslagen wederom, familie Kroon ! Vanavond het alternatieve Royal KroKo team geKroond worden met Koninklijke overwinningen in het snelschaak toernooi. We kijken er nu al naar uit.