donderdag 6 augustus 2015

Korte dag op het ONJK

Vandaag maar één partij. En dat is wel lekker, want het is warm. En zo'n toernooi is zwaar. Zo hebben Robin en Ilja gisteren twee partijen van 4 uur gespeeld. Daar tussendoor een uur pauze, dus je bent eigenlijk de hele dag met schaken bezig. Robin begon gisteren om 9 uur 's ochtends met schaken en stond rond 7 uur pas weer op de camping. Ook het vroege aanvangstijdstip blijft wennen. Om 7 uur opstaan in de vakantie, dat is toch niet gewoon.
 
Vandaag haalde onze delegatie 2 uit 7.
 
Daan en Gerbrich wonnen. Gerbrich was na 20 minuten klaar.
Gerbrich zet haar tegenstander vlot mat.
Let niet op de dame op de achtergrond.
Bij SC Ten Boer wordt niet gedronken
 
Daan speelde tegen een sterke Duitser. 'Hij speelde een opening waar ik niet veel van wist (Aljechin). Ik kon afwikkelen naar een eindspel, waar ik een leuke combinatie had. Minimaal won het een pion, uiteindelijk werd het een stuk. Het was toen afgelopen. Een goede partij.'
Daan tegen Ting Ting in een vorige ronde
 
De andere 5 schakers verloren. Rowin was niet zo lekker en was snel klaar. 'Ik speelde gewoon niet goed' is zijn nuchtere commentaar.
Rowin is weer klaar voor zijn partij. Mooi shirt
 Lindert kwam een stuk voor tegen een paar gevaarlijke vrijpionnen. Hij had aanvalskansen, maar gaf toen zijn loper weg. Einde partij. Jammer hoor.
 
Jarno stond heel goed, toen hij even vergat dat een paard zijn dame aanval. Hij begon met de tweede zet van zijn variant, en stond toen wel een dame achter.
 
Robin speelde weer een erg lange partij. Hij was pas tegen half één klaar. Na een goede opening stond hij iets beter. De aanval met zware stukken op de koningsvleugel was alleen niet voldoende. De toren op h5 raakte verstrikt in een netwerk van zwarte pionnen en ging verloren tegen een loper. Daarna kreeg Robin nog een erg goede kans op remise. Hij zetten met dame, toren en loper een aanval op de witte velden in de koningsstelling die door de kwaliteitswinst waren ontstaan. Hij sloeg op het beslissende moment echter niet de pion op f6 die de zwarte pionnenstructuur bij elkaar hield. De tegenstander kon afwikkelen naar een gewonnen toreneindspel. 
 
Voor Ilja werd het zelfs nog later, dan voor Robin. Rond één uur kon ze het eindspel tegen Giselle niet meer houden.
Ilja 'offert' twee pionnen in de opening
In de opening had ze twee pionnen verloren, maar daar had ze wel tegenkansen voor. Ze vergat echter op de koningsvleugel aan te vallen.

Geen opmerkingen: