zondag 26 november 2023

E-team haalt historisch gedeeld vijfde plaats op het NK

Op zaterdag 11 november, juist je Sint Maarten, heeft ons E-team een erg knappe prestatie behaald in Muiderberg. Op het NK voor E-teams wist ons team lang mee te draaien in de top en eindigde uiteindelijk in de subtop. Gedeeld vijfde en op bordpunten negende. Zo'n goede prestatie hebben we als club nog nooit eerder behaald in de E-categorie. Het team is nog jong en kan volgend jaar nog een keer meedoen.

tegen de Paardensprong

In Muiderberg startten we aarzelend met een gelijk spel tegen Zukertort Amstelveen en Philidor Leeuwarden. Daarna volgden er overwinningen tegen de Paardensprong en The Best Moves uit Best. Vooral in deze rondes zag ik de kracht van hteam. Vergeleken met de halve finales zat er veel meer fighting spirit in het team. Zowel Joris als Thijmen wisten verloren stellingen alsnog te winnen. In de zesde ronde deed Lieke iets vergelijkbaars. En Bram scoorde gewoon punt na punt. 

In de vijfde ronde werd helaas kansloos verloren van het sterke HMC Den Bosch. Bram had wel een positioneel uitstekende stelling maar in tijdnood bleek zijn tegenstander net iets handiger. Het was de enige verliespartij van Bram. 

In de laatste twee rondes volgden er nog twee gelijke spelen. Tegen VAS uit Amsterdam en Moira Domtoren uit Utrecht. 

Een geweldige prestatie van dit erg talentvolle team. Nog nooit zo'n sterke selectie gehad in Ten Boer. Knap gedaan Lieke, Bram, Joris en Thijmen.

Na afloop aten we bij de McDonald's in Lelystad. En als eerste werd er al weer een schaakbordje bijgepakt. En ook hier wist Bram mij op klasse te verslaan. 


Geen opmerkingen: