zaterdag 2 december 2023

NJC en diploma's

Gisteren konden we tijdens de clubmiddag een aantal jeugdschakers feliciteren met hun diploma. Liva en Thijs slaagden voor stap 1, Leanne haalde het diploma voor de moeilijke stap 1+. Van harte gefeliciteerd met jullie knappe prestatie, Leanne, Thijs en Liva!
In de tweede groep zijn enkele schakers die heel snel verder gaan in hun stappenloopbaan. We hebben nu ook iemand die stap 4+ heeft weten af te ronden: Bram is de eerste die het op onze club haalt.
En hij is al bezig met stap 5. Ook Joris en Thijmen gaan hard verder. Thijmen rondde stap 3 af  en Joris de eveneens erg moeilijke stap 2+. Ook jullie van harte met dit resultaat.
Gaan we dan als club meemaken dat er meerdere schakers richting stap 6 gaan? We hopen het. Hannah heeft net het examen stap 3+ gedaan, dus wellicht binnenkort nog een feestje. Het zegt wel hoe hard onze jeugdschakers momenteel aan de slag zijn met de stappenboekjes.
Verder werd er begonnen met de tweede ronde van de Bas Klomberg Bokaal. De resultaten zijn:
Vincent - Jelmer 0-1
Ivar - Bram 0-1
Joël - Johann nog niet gespeeld
Mikka - Olaf nog niet gespeeld
Paulien - Elisa nog niet gespeeld
Sarah - Daniël M 0-1
Danique - Eline 1-0
Lucas - Léon 0-1
Dus Jelmer, Bram, Daniël M, Danique en Léon zijn door naar de kwart finales.

Noordelijke Jeugd Competitie

Verder vond in de Hunzeborgh de tweede ronde van de Noordelijke Jeugd Competitie plaats. Door het ontbreken van Bram had het eerste team een behoorlijke klus tegen Philidor Leeuwarden.
team 1
Op alle borden keek het team tegen een ratingverschil van minimaal 170 ratingpunten aan. Toch wist het team bijna te verrassen met een 1,5-2,5 nederlaag. Elisa verloor kansloos, maar Eline had kansjes tegen Simon Botter. Helaas ging een stuk verloren met een penning en dat zie je op dit niveau niet meer terug.
voor de laatste keer Joël en Daniël samen in een team
Daniël en Joël speelden gisteravond voor het laatst voor het team mee. Ze verliezen op 1 januari hun jeugdlidmaatschap en zullen dan niet mee mogen doen. Daniël had het moeilijk tegen Lutzen Kempenaar. Hij verloor in een open Siciliaan een pion en mocht blij zijn met de remise. Joël was als laatste van de avond nog bezig. Hij speelde tegen oud Nederlands Kampioen Jim de Wit. Een leeftijdsverschil van 10 jaar. Jim won een pion maar verloor toen een kleine kwaliteit met een dubbele aanval. Joël wist dit uit te spelen naar een mooie overwinning!
team 2 in de overvolle zaal
Het tweede team zorgde wel voor een enorme verrassing door DAC/Van der Linde op een gelijk spel te houden. In het begin stond alleen Sarah erg goed, een toren voor. Maar ze iste een matje op e2 waardoor het team achter kwam te staan. Op de andere borden zag het er niet goed uit. Danique verloor onnodig een paar pionnen en had geen kans in het toreneindspel. Maar toen draaide de wedstrijd. Noa had in het begin een kwaliteit en een paar pionnen verloren maar rechtte haar rug. Ze wist een enorme aanval te ontketenen met de prachtige zet Lc6-h1. Het mat volgde een paar zetten later.
Bewonderend kijken Mark, Roelof en Danique toe als Noa haar partij laat zien
Ondertussen had Jelmer een zware partij tegen de sterke Ruben Blokzijl. Ruben stond beter maar maakte het niet af en toen hij in een gelijk lopereindspel een fout maakte kon Jelmer afwikkelen naar een gewonnen pionneneindspel. Een puike prestatie van onze Jelmer!
Jelmer heeft afgewikkeld naar een gewonnen pionneneindspel
Met 230 ratingpunten verschil tussen de teams teken je voor een 2-2! Knap gedaan team 2!

Geen opmerkingen: