maandag 29 april 2019

Wyona op het NK (46)

Gisteren is in Assen het NK voor de A, B en C-categorie begonnen. Vorig jaar deed oud club kampioen Daan nog mee, twee jaar geleden huidig clubkampioen Gerbrich. Dit jaar geen directe leden, maar wel Wyona die zo verdienstelijk heeft meegedaan bij ons NJC-team. Verder de nodige vriendinnen van Gerbrich zoals Femke Koning, Feline en Marlinde Waardenburg.
Femke en Wyona
In de eerste ronde moesten Feline en Marlinde tegen elkaar. Om tegen je zus te spelen is niet leuk, dus vorig jaar besloten ze om remise af te spreken. Omdat er toch geschaakt moet worden (ook nog op Felines verjaardag) besloten ze tot een afgesproken partij met een happy end:
eindstelling Marlinde - Feline in 2018
Helaas kon niet iedereen het waarderen en dus vandaag een echte partij om de remise te bezegelen.
Vanuit SC Ten Boer zijn we echter supporter van Wyona. Wyona speelt waarschijnlijk voor het eerst het NK. Ze speelde gisteren een goede partij, waarbij ze een betere stelling kreeg.
Wyona (aan zet) - Pascalle
In deze stelling beheerst wit het centrum, heeft het loperpaar en heeft veel meer ruimte. Daarnaast zijn de zwarte dame en paarden kwetsbaar en kunnen aangevallen worden. Vermoedelijk is een zet als 15. e5 De7 16. Te1 kansrijk.
Wyona (foto Harry Gielen)
Wyona kon helaas de druk er niet op houden en uiteindelijk resulteerde een stelling waar ze iets moeilijker stond. Er werd tot remise besloten.
Vandaag moest Wyona tegen top favoriet Robin Duson. Wyona begon goed, maar er was wel wat druk tegen de pion op c6. Met een klassieke minoriteitsaanval wist Robin de pion te veroveren en toen Wyona daarna een echte fout beging was het afgelopen.
Toch een mooi begin met 0,5 uit 2.
Jonas
Er spelen meer spelers van het Talenten Jeugd Schaak Noord mee. Zo is Jonas met 2 uit 2 begonnen in de B-categorie. Sven Broersma heeft het moeilijker in de B-categorie.
Femke (foto Harry Gielen)
Femke Koning begon met een verliespartij tegen Robin Duson. In de partij miste ze wel een kans. Pas laat in het eindspel werd de remise weggegeven. Vandaag wist Femke een verloren stelling om te toveren naar een iets betere. Misschien geeft dameruil in de eindstelling zelfs een kleine kans op winst in het eindspel:
eindstelling Manasvita (aan zet) - Femke
Vermoedelijk is 37. Dh2 Dxh2+ 38. Kxh2 kansrijk. Het is alleen wel een lastig eindspel, want wit heeft met de loper altijd wat extra tempo's.
We houden Wyona deze week in de gaten.

Geen opmerkingen: