maandag 7 januari 2019

NJC team start met een overwinning

Voor het eerst in de geschiedenis van de NJC speelt SC Ten Boer met maar één team mee. Wel een erg sterk team, want Gerbrich is gebleven en Wyona wil ook nog voor ons uitkomen. Dit team hebben we aangevuld met onze C-team veteranen Rowin en Joël. Misschien dat Daniël nog af en toe wil invallen, maar ook Jan en Olaf hebben aangegeven in te willen vallen.
ons enige team tegen Van der Linde
De organisatie is dit jaar in handen van Carolien, Marjet en Roelof. Carolien heeft allemaal goede ideeën, een echte verrijking. Niet iemand die vast zit in oude gedachtenpatronen. Eén van haar voorstellen is om de jeugd de wedstrijdleiding te laten doen. Een initiatief dat door Marrit, Lennart en Jonas is opgepakt. Zo is het nog meer voor en door de jeugd aan het worden.
Gerbrich met op de achtergrond WL Marrit
De start heeft op zich laten wachten. Het is moeilijk om in deze drukke tijden alles in gang te krijgen. Gelukkig doen er 11 teams mee en hebben we ingewikkelde competitievorm gevonden. Elke ronde spelen 10 van de 11 teams. De vier teams die de eerste vier voorronden niet spelen, spelen op de eigen club nog een keer tegen elkaar. Na 4 ronden heeft iedereen zo 4 wedstrijden gespeeld en kunnen kruisfinales worden gespeeld.
Het is mooi dat Hoogeveen en de Matadoren als nieuwe clubs aanwezig zijn. En we hopen natuurlijk Philidor, Gorredijk, HSP en andere clubs weer terug te zien. Titelfavoriet is regerend kampioen Haren 1. Ook Leek heeft dit jaar een sterk team. MSV is de derde titelpretendent.
Voor ons begon het NJC seizoen tegen Van der Linde. Wyona kon niet, dus viel Olaf in. Olaf deed het heel leuk. Hij miste alleen even een penning van zijn paard. Hierdoor verloor hij groot materiaal en alhoewel hij hard probeerde zat er geen herstel meer in. We stonden dus met 0-1 achter.  
invaller Olaf
Joël en Rowin hadden ook niet direct winnende stellingen. Maar zij hebben ondertussen een sloot aan ervaring. Dat betaalde zich uit. Joël won een taai toren eindspel.
Joël
Rowin wist ook door te drukken. Hij speelde secuur naar de overwinning toe.
Rowin in de opening

Gerbrich scoorde tenslotte het 3de punt. Zij had het lange tijd geen voordeel tegen de sterke eerste bordspeler van Winschoten. Ook hier werd echter langzaam maar zeker de stelling verbeterd en werd er gewonnen.
het team wint met 3-1

De locatie was perfect en de organisatie van MSV super. Ik wil Carolien, Rienk, Marrit en Lennart hier heel erg voor bedanken. Een super manier om de NJC te openen.

Geen opmerkingen: