vrijdag 4 januari 2019

Leuke GP op Schaakfestival

Op het schaakfestival is een GP georganiseerd. Een erg leuke actie. De jeugd krijgt een idee van wat de toppers zijn en wat voor hen schaken betekent. Marjet maakte er een leuke middag van met veel subactiviteiten. Onder andere een prijsvraag naar de beste schaakwens van 2019. Momenteel hebben we niet veel bestuurlijke mensen binnen de Noordelijke Schaakbond. Het is fijn dat de ex jeugdleider van de Nosbo haar verantwoordelijkheid blijft nemen en er een leuke middag van de jeugd van maakt. En als ik de jeugdspelers hoor is dat gelukt. Zij hebben er van genoten. En daar gaat het om.
Jadon won de 3de prijs
Voor SC Ten Boer zaten er niet zoveel prijzen in. Jadon won een 3de prijs.
Rowin speelde heel goed mee in de A-poule en begon met 2 uit 2. Even leek het de kant van een toernooioverwinning op te gaan, maar helaas wist Rowin zijn hoge niveau niet vast te houden.
een vliegende start van Rowin o.a. tegen Pieter
Lindert was in de B-poule dichtbij een prijs. Hij zette echter twee keer pat. Dat scheelde hem de 3de prijs. Hij genoot wel van het schaken en had veel plezier met soulmate Rowin.
altijd spektakel bij Lindert
Joël had een ongelukje gehad de dag voor het toernooi en speelde met een knallende hoofdpijn. Het was goed dat hij er was, maar een goed resultaat zat er in deze omstandigheden niet in.
een mindere dag
Ewout zat et hoog in de D-groep. Het nadeel van het niet meer bijhouden van de NJR is dat de rating van spelers niet snel genoeg wordt bijgewerkt. Als je dan in een groep zit met spelers met een te lage rating terwijl jouw rating door één toernooi wat aan de hoge kant is, dan heb je drie maanden dat je in toernooien een moeilijke indeling krijgt.
te hoog ingedeeld?
Jadon deed het heel goed in de E-groep. Hij kan heel goed schaken. Het niveau wisselt tijdens zo'n middag wel eens. Dan win je van de latere groepswinnaar maar verlies je tegen een mindere speler in de groep. Nu met 5 uit 7 derde, een knappe prestatie.
een groot talent
Noa speelde haar eerste toernooi ooit. Ze is net begonnen met schaken en weet nog niet zo goed hoe ze mat moet zetten. Gelukkig weet Joël haar al verder op te leiden. Af en toe stonden er wel stellingen op het bord met veel extra stukken, maar dan verloor ze uiteindelijk toch nog. Met wat routine erbiojn gaat ze echter binnenkort een partijtje meeblazen.
eerste toernooi ooit
Marjet en alle vrijwilligers: bedankt voor de geweldige organisatie! Daar kan men bij andere toernooien nog wat van leren. Dat vindt de jeugd tenminste!

Geen opmerkingen: