zaterdag 10 februari 2018

De NJC, hoe is het daar mee?

In de berichtgeving op onze site ontbreken de verslagen van de NJC. In de Nieuwsbrief is er wel aandacht aan besteed. Aangezien de poulefase vorige week vrijdag is afgesloten een update via de site.
het eerste en tweede team spelen tegen elkaar in ronde 4
De poulefase is met een fantastisch resultaat afgesloten. Het eerste team deed iets wat we nog niet eerder voor elkaar kregen: ons plaatsen voor de strijd om de eerste vier plaatsen. En het tweede team werd vierde in de poule en mag gaan strijden om de plaatsen 5 tot en met 8. Vooral deze plaatsing was heel spannend: in de laatste partij van de 5de ronde wist Yrsa met een geweldige prestatie een verloren eindspel te houden, waardoor het tweede team net boven Staunton 2 eindigde.
Yrsa in de beslissende partij
Team 2
In team 2 zitten dit jaar Rowin, Anna-Mae, Yrsa en gastlid Wyona van der Poel. Het is echt super dat zij wil meespelen met ons team. En ze blijkt ook een vaste puntenleverancier voor het team te zijn.
Wyona wint in de eerste ronde. Yrsa heeft het moeilijk
In de eerste ronde wint het tweede team met 3-1 van HSP. In Ten Boer blijkt het team veel te sterk. Alleen bij Yrsa gaat het mis, nadat ze overigens helemaal gewonnen stond. Als ze echter een foutje maakt, volgen er meer en zo verloopt de gewonnen stelling naar een verloren stelling.
In de tweede ronde wacht kampioen Staunton 1. Die maakt gehakt van ons team, hoewel enkelen het best wel lang volhouden.
In de derde ronde volgt een uitstekend herstel tegen Paardensprong 2. Met invaller Daniël Sauchelli als aangever, wint het team met 4-0! Hierdoor staat team 2 nog maar één bordpunt achter team 1.
In de vierde ronde in Hoogezand moeten onze teams tegen elkaar. Het eerste team wint bijzonder geflatteerd van het tweede team. Yrsa overspeelt Gerbrich en verdient de overwinning. Wyona staat ook kansrijk tegen Remco en Joël heeft het beste van het spel tegen Robin. Alleen Daan is veel sterker dan Rowin. Uiteindelijk worden echter alle partijen verloren. Zeker Yrsa verdiende meer.
De 4-0 betekent wel dat in de laatste ronde gewonnen moet worden tegen Staunton 2. Paardensprong 1 en 2, Staunton 2 en Ten Boer 2 hebben namelijk evenveel matchpunten. Paardensprong 2 heeft alleen één bordpunt meer. De twee Paardensprong teams moeten tegen elkaar. De 4-0 zorgt ervoor dat Paardensprong 1 3de in de poule wordt.

Geen opmerkingen: