zondag 10 december 2017

Joël verrast met een tweede plaats op de GP Westergoo

Joël werd tweede in Friesland
Gisteren was er weer een Grand Prix. Dit keer in Bolsward. Joël en Rowin speelden mee en bleken allebeide in de A-poule te zitten. Voor Rowin de tweede keer in korte tijd, voor Joël de eerste keer. Van tevoren hoopte ik stiekem dat Rowin voor een stunt zou zorgen en de GP zou winnen. Joël verraste gistermiddag echter iedereen door tweede te worden achter Nemo Ding. Dat had ik niet aan zien komen. Hij had de laagste rating van de groep, maar wist met 3 uit 5 ver boven zijn rating te scoren. Vooral de overwinning op Dylan vind ik knap, omdat Dylan een heel goede schaker is.
Joël zet Dylan mat
Tegen Rowin verloor Joël echter.
Rowin wint van Joël
Voor Rowin viel het toernooi iets tegen. Hij speelt momenteel goed, maar was gewoon te moe om veel punten te scoren. Zo gaf hij een gewonnen eindspelen tegen Dylan remise. Ook tegen Nemo stond hij goed totdat het blunderspook langskwam. Met een half puntje meer was Rowin wel in de prijzen gevallen.
Rowin komt niet verder dan remise
en wordt gedeeld vierde
Het is mooi dat onze jeugd serieus meespeelt op de toernooien. Daniël staat zelfs eerste in het GP-klassement van de Nosbo. De volgende toernooien zijn op 23 december in St Annaparochie (hier gaan in elk geval vier van onze jeugdleden heen) en op 28 december bij het Schaakfestival. Vooral meedoen allemaal. Op 13 januari volgt onze eigen Grand Prix.

Geen opmerkingen: