dinsdag 27 juni 2017

Rowin winnaar GP-cylus

De foto's van de laatste GP zijn binnengekomen. Ze zijn toegevoegd aan het verslag van zaterdag.
De deelnemers van SC Ten Boer.
Isidora houdt de beker van Rowin vast

Gerbrich verrassend clubkampioen

Afgelopen vrijdag is de laatste ronde van de competitie gespeeld. En die heeft tot een daverende verrassing geleid. Gerbrich werd clubkampioen door in de allerlaatste partij van de middag Daan te verslaan.

Gerbrich clubkampioen (foto Harry Gielen)
Het systeem dat we bij de jeugdcompetitie hanteren is al een paar jaar hetzelfde. We spelen drie periodes, de winnaars van elke periode plus de beste niet periodekampioen in de eindstand spelen een dubbelrondige vierkamp om de titel. Daarbij geldt dat iemand maar één periode kan winnen. Daan was oppermachtig in de reguliere competitie. Hij won 29 van de 30 partijen en verloor alleen van Robin. Robin kwam daar vlak achter met vier verliespartijen, terwijl Gerbrich derde werd met 7 verliespartijen. Koen werd als beste niet periodekampioen geselecteerd voor de play offs.
Door de playoffs is de strijd om de titel weer helemaal open en in feite zijn de laatste twee vrijdagen van het seizoen beslissend voor de titel.
Op de eerste dag van de play offs had Daan een totale off game tegen Gerbrich. Daan gaf zijn dame weg en Gerbrich won. Robin had 1 punt en Koen was nog puntloos.
De tweede dag begon Gerbrich dus met een punt voorsprong. Robin trok de stand weer in evenwicht door Gerbrich te verslaan. Gerbrich stond beter toen ze zich opeens mat liet zetten. In de voorlaatste ronde kon Daan niet winnen van Robin in een toreneindspel. In de laatste ronde moest Daan daarom winnen van Gerbrich om kampioen te worden. Daan stond na de opening ook beter, maar de stelling was gesloten en de pionnenstructuur kende nauwelijks spanningen. Daan liet zijn pionnen op de koningsvleugel oprukken terwijl mij een doorbraak met a3-a4 kansrijker leek. Gerbrich greep bij een fout van Daan meteen haar kans, won een kwaliteit en schoof het eindspel uit.
Gerbrich is hiermee de eerste vrouwelijke meisjeskampioen van SC Ten Boer. Dalarna werd twee keer tweede in de competitie (2012 en 2013), Gerbrich ook twee keer (2014 en 2016), nu is het eindelijk gelukt. Gefeliciteerd Gerbrich!
 
1. Gerbrich 5
2. Daan 3,5
3. Robin 2,5
4. Koen 1
 
De play offs van de tweede groep werd gewonnen door Rowin. De strijd hier was veel spannender. In de laatste ronde had Rowin een half punt voorsprong op Lindert. Rowin speelt veel meer toernooien dan Lindert en hierdoor kon Lindert het voor de tweede keer niet bolwerken. Anna-Mae wist Lindert nog in te halen in de eindrangschikking.
 
1. Rowin 4,5
2. Anna-Mae 3.5
3. Lindert 3
4. Yrsa 1
 
De playoffs van de overige schakers werd in een 6 ronden durende competitie afgewerkt. Opvallend was het goede spel van Luuk die het bijna lukt om Lemée van de eerste plaats af te houden. De remise vanuit goede stelling tegen Gerben was net niet voldoende. Ook Remco was goed op dreef en werd derde. Gerben speelde zijn laatste partij op de clubmiddag en werd vierde.
 
1. Lemée
2. Luuk
3. Remco
4. Gerben
5. Mieke
6. Robin G
7. Jarno
8. Joran
9. Hilde
10. Ilja
11. Martijn
12. Mariëtte
13. Melanie
14. Sieger
15. Abel
16. Wouter
17. Rosalie
18. Bas
 

Joël, Lente en Jennifer winnaars van eerste groep

Ook de competitie van de basisschool is afgerond. De meeste winnaars waren al bekend. Joël heeft dit seizoen een enorme sprong gemaakt. Cruciaal is wat mij betreft de overwinning op zichzelf geweest tijdens het BSK in De Wilp. Jovan werd tweede en Daniël knap derde. Daniël doet het ook goed, ik denk dat hij volgend jaar alleen nog maar sterker gaat worden.
Winnaar bij de oudste groep
1. Joël
2. Jovan
3. Daniël
4. Joey
5. Sem
6. Jan
7. Elisa
 
In groep B en C wat afvallers, waardoor in groep B nog maar vijf schakers overbleven. Lente was hier verreweg de sterkste. Lente is altijd enthousiast en doet haar opgaven goed. Nu eindelijk een eerste prijs! Olaf en Lisanne eindigden samen op de tweede plaats:
 
1. Lente
2. Olaf en Lisanne
4. Thijn
5. Thijs
Lente, winnaar van groep B
Jennifer heeft vorige week een ernstig ongeluk gehad. Beterschap, Jennifer, we denken aan je! Ze kon daardoor niet aanwezig op de laatste middag, maar heeft zo'n voorsprong dat ze toch gewoon eerste werd. Feline won knap van Thijs en werd tweede terwijl de afwezige Yanick derde is geworden.
Jennifer op de GP Schiermonnikoog
1. Jennifer
2. Feline
3. Yanick
4. Isidora
5. Noëll
6. Haaie
 
Komende vrijdag sluiten we het seizoen af met het snelschaaktoernooi.
 

Geen opmerkingen: