zaterdag 14 januari 2017

Eén prijs op GP SC De Donger

Van tevoren hoopten we dat onze drie jeugdschakers met prijzen naar huis zouden gaan. Ze waren alle drie als eerste geplaatst in hun groep. Uiteindelijk wist alleen Gerbrich met een tweede prijs naar huis te gaan.
Het Grand Prix was dit jaar goed georganiseerd. Het zalencentrum Nehemia in Dokkum leende zich beter voor schaken dan de school waar we twee jaar geleden zaten. De sfeer was relaxed. Af en toe was het wel rumoerig, doordat kinderen en begeleiding te luid met elkaar sprak of doordat een prijsuitreiking van één van de groepen plaatsvond terwijl anderen nog aan het schaken waren.
Jan bij één van zijn winstpartijen
Jan speelde in groep C. Na een klein ongelukje in de eerste ronde waar hij zomaar een mat toeliet kwam hij goed op gang. Met 4 uit 5 leek hij op de prijzen af te gaan. Helaas eiste de vermoeidheid een te grote rol. Jan miste in de laatste twee partijen kansen, die hij anders wel eenvoudig inkopt. Hierdoor werd hij gedeeld derde en op onderling resultaat vierde.
De prijsuitreiking
Rowin speelde in groep B. In de eerste ronde leek hij te winnen maar een onnauwkeurigheid kostte hem bijna de partij. Gelukkig kon zijn tegenstander het moeilijke eindspel niet winnen. In de tweede ronde gebeurde wat later die middag vaker gebeurde. Rowin won materiaal, maar kon dat niet verzilveren en in het eindspel ging het dan alsnog mis.
Een truc van Marthijn,
hij speelt 1... Lc5 2. Ta8+ Td8+
Het gebeurde tegen Melle, Martijn en Remmelt. Best wel sneu, want in plaats van 4 uit 7 of 4,5 uit 7 stond er aan het eind 2,5 uit 7. Net even iets doortastender en je zit wel in de prijzen. Maar Rowin speelt wel zijn toernooien en blijft daardoor in vorm voor de Nosbo Grand Prix cyclus.
Ook tegen Melle staat Rowin een stuk voor
Gerbrich had het niet zo makkelijk vanmiddag. In de eerste rond won ze eenvoudig, maar tegen Leandro kwam ze niet verder dan remise. In de derde ronde ging het echt mis. Een openingsfout kostte een stuk en tegenstander Christan Torensma had hier genoeg aan om een goede overwinning te boeken.
Toernooiwinnaar Christian verslaat Gerbrich
In ronde 4 en 5 won Gerbrich wel weer, ook al had Florian minimaal een remise verdiend, maar tijdnood kostte hem de partij. Met 3,5 uit 5 werd Gerbrich gedeeld eerste, maar doordat Christian de onderlinge partij had gewonnen was hij toernooiwinnaar. Felicitaties aan de familie Torensma. Beide zonen worden snel sterker en domineren in de GP klassementen.
Sven, Leandro, Christian en Gerbrich bij de prijsuitreiking
Ik wil de organisatie bedanken voor de smûke middag.
 

Geen opmerkingen: