zondag 6 november 2016

GP Groninger Combinatie

Vanmiddag is de volgende Grand Prix gehouden. Ondertussen zijn door de inspanningen van onze jeugdleider de GP's redelijk gespreid over het jaar. De Grand Prix van de Groninger Combinatie is al de vierde van dit jaar. Er kwamen iets meer dan 40 jeugdschakers naar het toernooi. Het was er gemoedelijk en gezellig. Natuurlijk het traditionele ijsje. Toch nog de nodige schakers die voor het eerst meedoen aan een toernooi en bij Wim Krijnen en Iozefina Paulet zijn ze altijd erg welkom. Veel schakers van de thuisclub trouwens.
 
Voor ons deden er 8 schakers mee, die met maar liefst vijf prijzen naar huis gingen. Mooi was het debuut van Joran. Hij speelde in de laagste groep en won al zijn partijen. Er waren twee sterkere tegenstanders en daar moest hij nauwkeurig tegen spelen. Dat is wel aan Joran besteed. Hij speelt rustig, overweegt zijn kansen en maakt goed gebruik van de klok. En eclatante overwinning. In de groep van Joran speelde Jennifer ook. Zij had na haar prachtige succes op Schiermonnikoog een wat mindere middag. Wel maakte ze het Joran knap lastig.
Jennifer en Mylou
Rosalie speelde een groep hoger. Ze begon wat aarzelend. Onder andere in de derde ronde had ze grote kansen om te winnen, maar verloor ze uiteindelijk toch. Daarna ging het wel heel goed. Alle partijen werden gewonnen en met 5 uit 7 werd Rosalie 3de.
In de D-groep waren de Boersters oppermachtig. Jovan en Joël wonnen al hun partijen. De onderlinge partij werd gewonnen door Joël, dus hij leek eerste te worden. In de groep speelde ook Lente mee. Lente had het zwaar, maar wist het juist Joël zeer moeilijk te maken. In gewonnen stelling vergiste ze zich echter waardoor het pat werd. Joël dis eerste met 6,5 uit 7, terwijl Jovan (tweede prijs) opgewarmd is voor het schoolschaken op 16 november in Bedum.
Joël en Jovan
Robin Gibcus deed mee in groep C. Robin was in topvorm. Hij begon met 1 uit2, maar toen begon het te lopen. Een gelukje tegen GP-leider Dylan Torensma, die in gewonnen stelling remise aanbood. Met 5,5 uit 7 werd hij eerste in zijn groep. Leuk dat opa en oma kwamen kijken. Er was sowieso veel bezoek uit Ten Boer, Rosalie's ouders en zus kwamen kijken en Jennifer had zelfs haar oom meegenomen. Die kon ook aardig schaken.
Rowin zat in de B-groep. Stiekem hoopten we op het overnemen van de leiderstrui, maar Rowin was te me. Het liep niet en in 4 partijen kwam zijn ondertussen goede spelstijl niet tot zijn recht. Mooi opgezette partijen gingen met dameverlies verloren.
Dus wel vijf prijzen, waarvan drie eerste, maar geen leiderstrui. Het was een geslaagde middag in het Denksportcentrum. We willen de organisatoren van de Groninger Combinatie bedanken.

Geen opmerkingen: