dinsdag 11 oktober 2016

GP Ten Boer, het restverslag

Het verslag over onze Grand Prix in Ten Boer is nog niet af. En dat terwijl afgelopen weekend al een volgende Grand Prix heeft plaatsgevonden: die van Hoogeveen. Daarom deze poging van twee weken na dato...

Groep B, de Slagerij 't Koopmanshoekje groep
De prijzen van deze groep werden door onze plaatselijke slager gesponsord.
Het werd dan ook een groep waar op het scherpst van de snede werd gespeeld. Dirkjan was de tafelleider en maakte een paar mooie foto's van de groep. In deze groep 3 schakers van Ten Boer: Joppe, Anna-Mae en Jarno.
De drie spelers van Ten Boer
In deze groep speelde verder Lyne Bruggink, die voor het JCC meidenteam van Ten Boer speelt. Het begin was voor Eva, Christiaan en Tobias die met 2 uit 2 begonnen. Alleen Eva wist in de 3de ronde de 100% score in stand te houden. Met 4,5 uit 5 leek ze de groep te winnen. Tot ze in de 6de ronde van Lyne verloor. Met 4,5 uit 6 leek Lyne de beste papieren te hebben. Maar terwijl zij remise speelde tegen Christiaan, die daarmee derde werd, lukte het Eva wel om te winnen van Jarno.
De winnaars van de groep
Van de Boerster spelers wist alleen Anna-Mae het tempo van de bovenste drie met 4 punten bij te houden.
Een spannende stelling bij Christiaan en Anna-Mae
Jarno speelde wel goede partijen maar verloor dan vaak op het eind.

Groep C
Belangrijke ontdekking van het toernooi is dat we in Ten Boer veel mensen hebben die heel goed een groep kunnen leiden. Zo was Niels tafelleider bij groep E en in deze groep C was Thea de revelatie van het toernooi.
groep D in actie
Bekwaam leidde ze de groep. Ook met coaches ging ze diplomatiek om. Hiddo mocht zelfs een paar keer tussen de borden om een fragment van een partij of een stelling op te schrijven. Let wel, dit is dezelfde Hiddo als die het eerste toernooi bij SC Ten Boer wedstrijdleider was naast onze bekwame directeur Wim van Dijken. Het werd een spannende groep. Yrsa begon weifelend met 1,5 uit 3. Isaiah van coach Hiddo begon wel met 3 uit 3, maar verloor in de ronden 4 t/m 6. Hierdoor viel ze net buiten de prijzen. Yrsa won juist deze rondes en hierdoor werd ze eerste.
vader en zoon
Rowin begon moeizaam, maar wist in de laatste ronde nog naast Sven Broersma te komen. Een spannende partij tegen Rogier viel de goede kant op.
een spannende partij
Omdat Sven de onderlinge partij had gewonnen werd hij wel tweede.

Groep D
Deze groep werd geleid door Jan Torensma.
Het was dan ook prachtig dat zijn zoon Dylan al zijn partijen won. Afgetekend groepswinnaar en eerste leider van het nieuwe GP klassement. De nummer 2 had maar liefst 2,5 punt minder. Deze nummer 2, Tommasso van geloof ik ook coach Hiddo, won 4 partijen: tegen Frank, Olaf, Riven en David. Om de derde prijs werd het nog spannend tussen Matteo en Remmelt. Remmelt had in de tweede ronde de onderlinge partij gewonnen en dat gaf de doorslag.
Olaf speelde leuk mee
Olaf kwam helaas niet in het stuk voor. Hij won wel van Frank, maar daar wist hij slechts 2 remises aan toe te voegen.

Groep E
In deze groep weer veel geweld uit Ten Boer.
Een overzicht van de groep
Jan en Hilde wonnen meteen de eerste ronde. Hilde ging daar meteen mee door en scoorde 4 uit 4. Ondertussen mengde Sander Hilwerda, ook al iemand die we in Ten Boer na het ONJK een warm hart toedragen, zich in de strijd om de tweede plek. Na het verlies tegen Jan in de eerste ronde sprokkelde hij punt na punt bij elkaar.
Sander tegen Jan in ronde 1
Natuurlijk met de nodige herdersmatjes. Dat werd zelfs Hilde in de vijfde ronde te veel.
Daniël in de eerste ronde
Daniël en Joey van Ten Boer hadden meer moeite om te volgen. In de laatste ronden hadden Hilde en Jan door dat remise voldoende was voor de eerste twee plaatsen.
Joey wint de dame
Sander kon nog wel langszij komen, maar dan zou de partij uit de eerste ronde tegen Jan beslissend zijn. Dat leverde de snelste remise van de laatste ronde op. Sander kwam niet verder tegen de goed spelende Niels de Vries en werd derde.
Laura tegen Hilde
Laura werd op onderling resultaat vierde.