zondag 26 juni 2016

Afsluiting GP seizoen

Zaterdag is in het Denksportcentrum het GP seizoen van de Friese en Noordelijke Schaakbond afgesloten met de Combinatiedag van het Noorden. Voordat ik verslag doe van dit feest, wil ik eerst mijn enorme bewondering voor Marjet en Roland van het Nosbo-bestuur uitspreken. Wat hebben zij ongelooflijk veel gedaan voor het jeugdschaken in Groningen, Drenthe en Friesland. Marjet heeft haar taak van jeugdleider met veel creativiteit en originele ideeën uitgevoerd. Afgelopen donderdag tijdens de Jeugd Leiders Vergadering bleek eens te meer hoeveel initiatieven zijn ontplooid door Marjet en we zijn nog lang niet uitgedacht. Zo wordt er komende ALV een voorstel gedaan voor begeleiding van de jeugd op het NK, er wordt gedacht om 12+ jeugd een eigen ranglijst te geven met als onderdelen de NJC, het Postillion en partijen tijdens de reguliere GP's. Misschien dat we hier in Ten Boer op 24 september wel mee kunnen beginnen. Of op 17 september in Meppel.
Onze clubleden na de Grand Prix
Roland heeft afgelopen jaar op de achtergrond weer bergen werk verzet voor de jeugd. Na elk toernooi volgde binnen een dag een nieuwe tussenstand of een nieuwe rating. Ook al het werk bij PJK's en teamwedstrijden wordt heel erg gewaardeerd door de mensen in Ten Boer.
De Combinatiedag van het Noorden was een idee dat Marjet tijdens het NK in Rotterdam opperde. Een gemeenschappelijke afsluiting van de GP cycli van de Nosbo en de FSB, een reünie voor NK-gangers en een gemeenschappelijk eten en prijsuitreiking na afloop. Vele prijsvragen, geluknummers, ijsjes, ranja, raden van het aantal schaakstukken in een doos, kleurplaten, het was ongekend wat er allemaal bedacht was door de organisatie.
Marjet, Simon en Roland: bedankt voor alles wat jullie hebben gedaan dit jaar en afgelopen zaterdag.

Geen opmerkingen: