zondag 7 februari 2016

GP de Donger: toch nog eerste prijs

Gisteren, tijdens de GP Schaakwoude en buiten beeld van de camera's, kwam de organisator van GP de Donger, Alle Vlasma, naar Damwoude om Joël Greven van onze club een echte eerste prijs te overhandigen. Bij de GP van begin januari leek het dat Joël op SB-punten tweede in zijn groep was geworden. Qua punten en op onderling resultaat stond hij gelijk met groepswinnaar Orlando Ramdien. Toen men de tabellen na afloop nog eens goed bekeek, bleek echter dat ook op SB-punten er geen verschil tussen Orlando en Joël te zijn. Achteraf had er dus een beslissingspartij moeten worden gespeeld. Omdat dat niet meer mogelijk was, heeft men in Dokkum besloten om Joël een speciaal gemaakte eerste prijs ter beschikking te stellen. Bij SC Ten Boer willen we de organisatie van de Donger, Alle Vlasma en Bernard Keizer mogen speciaal vermeld worden, bedanken voor dit grootmeesterlijke gebaar.
Joël tijdens de GP Schaakwoude
Ik wil de bezoeker van de site van SC Ten Boer de volgende twee foto's niet onthouden. De eerste betreft een foto van de NOSBO-jeugdclubs SC Leek en SC Ten Boer.
SC Leek en SC Ten Boer
Overigens wil ik vermelden dat er gisteren weer veel schakers uit Grijpskerk en omgeving aanwezig waren. Sinds Wout Admiraal minder actief is, die een niet te onderschatten hoeveelheid werk voor het jeugdschaak in het Westerkwartier heeft gedaan in de periode tussen 1975 en 2015 (40 jaar!), hopen we in de provincie dat er opvolging zal opstaan. Gisteren was Derk Schuttel in elk geval met de jeugd op stap.
Een andere club die op het moment erg actief is, is MSV. De Meppelaren hebben gelukkig veel gevoel voor relativering getuige de volgende groepsfoto
MSV
 

Geen opmerkingen: