vrijdag 5 april 2013

Finn en Robin beste schakers

Op 22 maart en 5 april zijn kampioenschappen gehouden om te bepalen wie de beste schaker in het primair onderwijs resp. voortgezet onderwijs zijn. Het is een waar schaakfeest geworden.

In het primair onderwijs werd Finn winnaar. Op 22 maart haalde hij 3,5 uit 4, op 5 april 3 uit 3. In de derde ronde moest hij een remise afstaan tegen Luuk. Luuk speelde goed, stond lange tijd een pion voor, maar nam genoegen met remise. Hierna was Luuk helemaal ontketend en won alles. Een vreemde partij in de laatste ronde tegen Lemée volgde: Lemée zou bij winst 3de worden en bij verlies het beste meisje. Door twijfel verscheurd wat te doen, speelde ze onder haar kunnen en verloor een gewonnen stelling. Dat betekende dat een beslissingswedstrijd nodig was en die won Finn. Lemée werd het beste meisje. De strijd om de 3de plek was hierdoor weer helemaal open en werd dramatisch. Lindert kon 3de worden, maar zette Jarno pat. Hierdoor waren er 4 schakers 3de. In twee beslissingspartijen moest bepaald worden of Remco, Jarno, Lindert of de verrassend sterk spelende Marten 3de zou worden. In de eerste beslissingspartijen wonnen Jarno en Remco. Jarno en Remco bleken vervolgens enorm aan elkaar gewaagd, want de eerste partij eindigde naar remise. De tweede partij speelde Jarno erg geconcentreerd uit toen Remco zijn dame had weggegeven. Hiermee werd Jarno verrassend 3de!

De beste schakers van het basisonderwijs: Finn met wisselbeker, Luuk en Jarno
In het voortgezet onderwijs ging de strijd tussen Dalarna en Robin. In de laatste ronde leek Dalarna de onderlinge partij te winnen, maar door een onverwachte wending wist Robin een mataanval te ontketenen. Hierdoor won hij en werd de beste schaker. Koen wist zich door een overwinning tussen Robin en Dalarna op de tweede plek te nestelen.
Koen, Dalarna en Robin
Twee leuke schaakmiddagen ook door de deelname van niet leden als Hugo, Jonathan en de erg sterk spelende Sharon. Leuk dat jullie er waren, hoor.

Geen opmerkingen: