donderdag 11 april 2013

E-team kampioenschap
Zaterdag 6 april deden Luuk, Lindert, Martijn en Mieke mee met het NOSBO-kampioenschap voor E-teams in de Hunzeborgh in Groningen. In totaal deden er 6 teams mee. De eerste 3 teams plaatsen zich voor het NK op 25 mei in Naaldwijk.
In de 1ste ronde speelden ze tegen Unitas. Luuk, Lindert en Mieke verloren helaas, Martijn wist zijn partij te winnen. Op een gegeven moment zag Martijn dat hij 2 zwarte lopers (?) had. Hij heeft de wedstrijdleider gevraagd wat nu te doen, ze hebben een van de lopers terug beredeneerd naar een wit vak en toen kon Martijn weer verder spelen. In de 2de ronde speelden ze tegen de Paardensprong 2. Lindert, Martijn en Mieke verloren, Luuk speelde remise.  In de 3de ronde speelden ze tegen Haren. Dit ging heel goed, Luuk, Lindert en Mieke wonnen, Martijn verloor helaas, maar behaalden ze wel 2 matchpunten. In de 4de ronde speelden ze tegen de Paardensprong 1. Zoals verwacht verloren ze kansloos.  In de laatste ronde speelden ze tegen de Paardensprong 3. Helaas had Lindert zijn dag niet en verloor hij weer. Luuk en Martijn wonnen gelukkig wel, bij Mieke was het nog heel spannend. Op het laatst stond ze met koning + toren tegen koning voor. Haar tegenstandster bood nog remise aan, maar dat wilde ze niet. Dapper ging ze door, maar kon haar tegenstandster niet mat zetten. Doordat de tegenpartij door de tijd heen ging had Mieke gewonnen en met 3-1 weer 2 matchpunten gehaald. Hierdoor werden ze met een totaal van 4 matchpunten net vierde.

1.       SC de Paardensprong 1
2.       SC de Paardensprong 2
3.       SV Unitas
4.       SC Ten Boer
5.       SC Haren
6.       SC de Paardensprong 3

Doordat Unitas afziet van deelname aan het NK, heeft Ten Boer zich toch nog geplaatst en gaan ze meedoen aan het NK!Geen opmerkingen: