zondag 26 juni 2022

CBS de Fontein op het NK (53)

De Fontein plaatste zich in mei als derde school van de Nosbo voor het NK. Een vrijplaats die na twee jaar geen BSK. Een prachtige belevenis. De derde keer dat we er als school heen mogen. Dit jaar met een team waarvan we wisten dat we niet in de top zouden meespelen. Toch een uitgelezen mogelijkheid om veel te leren, plezier te hebben met andere schakers en ervaring op te doen.
de vijf teamleden
Op 11 juni 's ochtends heel vroeg op pad naar Gouda. Voor enkelen de eerste keer in de trein. Onderweg zat de stemming er goed in. Anneloes had een aantal spelletjes meegenomen en we zorgden voor veel reuring in de coupé. Anderen speelden nog een paar partijen tegen elkaar. De reis verliep voorspoedig. Na Zwolle werd het wel drukker. 
de eerste ronde
In Gouda aangekomen bleek de opening op het punt van beginnen. Na de opening mochten we tegen een school uit Eindhoven. We verloren, maar er waren kansen. En zo ging het eigenlijk de hele dag. We kregen kansen maar benutten ze niet altijd. Een school uit Utrecht werd verslagen en verder haalden we drie gelijke spelen. 
eten in de McDonald's
De kop was er af en dat betekende een gezellige treinreis terug naar Groningen. Via Utrecht om te eten in de McDonald's aldaar. Het was mooi weer en het Jaarbeursplein stond vol met activiteiten. Hierna volgde nog een zorgeloze terug naar Groningen.
op het Jaarbeursplein
Een week later bleek de reis wat minder zorgeloos. We namen dezelfde trein om er in Zwolle achter te komen dat door personeelstekorten bij de NS geen directe trein naar Utrecht ging. Een moment van lichte paniek en het besef dat we de eerste ronde niet gingen halen. Via Lelystad, Almere en Hilversum bereikten we uiteindelijk Utrecht. Daar stond het perron bomvol met mensen die naar Rotterdam wilden. We keken onze ogen uit naar de gothic mensen die naar een Regenboogdemonstratie in Rotterdam wilden. Bijzonder aardige mensen trouwens die ons graag hielpen bij de vragen die we hadden. Even waren we bang dat de trein niet zou gaan vanwege de overvolle treinstellen, maar gelukkig we vertrokken in een smoorhete trein. Nou maar hopen dat er niemand Corona had in de trein...
de tweede dag
We haalden Gouda op deze warme zaterdag en speelden nog vier leuke matches. Gijs had op de eerste dag 4 uit 4 gehaald en zette zijn indrukwekkende partijenreeks voort. Hij werd onze topscorer met 5 uit 7. Niek speelde heel dapper op het eerste bord. Alle schroom was verdwenen en hij deed van alles om een winnende aanval te krijgen. Uiteindelijk wist hij er één te winnen: een prachtige aanval. Samuel bleek steeds meer in vorm te raken. Hij scoorde deze tweede dag maar liefst 2,5 uit 3. Sarah won ook een goede partij. En Hannah bleef ook goed meespelen met 4,5 uit 8 partijen.
Ellen op bezoek!
Hoogtepunt was de komst van directrice Ellen die helemaal met de trein was gekomen om het team aan te moedigen. Ze deelde ijsjes uit en ging de laatste ronde mee naar het toernooilokaal om te zien hoe het ging. Heel veel dank voor uw komst!
Aan het eind van het toernooi bleken we 35ste van de 38 scholen te zijn geworden. En een ervaring rijker op dit niveau. Veel geleerd over hoe je een partij goed moet opzetten tegen sterkere spelers, twee geweldige dagen die we nooit meer zullen vergeten. Na een lange reis terug, we zaten deze dag meer dan 7 uur in de trein, kwamen we moe maar voldaan terug in Groningen waar we verwelkomd werden door enkele ouders.
Ik wil het team bedanken voor dit mooie schoolschaakseizoen. Jullie waren geweldig!
De organisatie in Gouda was uitstekend. Na afloop van de eerste dag kregen we Goudse kaas mee en na de eerste dag een pak met Goudse stroopwafels. DE locatie was ook prima. Mooi ruime school waar ouders en publiek niet op elkaar zaten. Buiten was het heerlijk in de schaduw, was er voldoende ruimte om te voetballen en te spelen. Alleen de afstand blijft toch wel een dingetje. Twee dagen waar we van 7 uur 's ochtends tot half 10 's avonds op pad zijn is wel zwaar. Daar kan de organisatie natuurlijk niks aan doen. Elk jaar is het zoeken naar een plek om een dergelijk prachtig evenement te organiseren. En dit jaar was een groot succes wat ons betreft!

Geen opmerkingen: