zaterdag 21 mei 2022

Goede dag SC Ten Boer op Noord Nederlands Kampioenschap

Het is al een week geleden en toch hebben we de behoefte om nog even terug te komen op het eerste Noord Nederlandse Kampioenschap in Hoogkerk. Aan het toernooi deden maar liefst 109 schakers mee uit Duitsland en Noord Nederland. Vijftien daarvan kwamen van onze schaakclub. De Zwitserse formule van het toernooi in leeftijdscategorieën is vaak minder geschikt voor onze spelers om een prijs te halen, maar vorige week was het anders. Doordat er momenteel veel sterke jonge schakers op de club zijn konden de vijftien jeugdschakers van SC Ten Boer maar liefst vijf prijzen winnen. Een erg goede dag dus!
kamp SC Ten Boer tussen de ronden
De grootste groep van onze spelers deed mee in de CD-categorie. Voor de resultaten werd onderscheid gemaakt tussen de C- en de D-categorie. In de C-categorie speelden Eline en Elisa mee.
Eline op een topbord
Eline is mijn persoonlijke favoriet doordat ze altijd zulke prachtige zetten weet te vinden tijdens een partij. Vandaag wellicht ook, maar ik heb haar niet zo goed kunnen volgen, net als de overige spelers in de CD-categorie. Vandaag haalde ze 3 uit 7. Van Elisa heb ik wel het einde van twee partijen gezien. Beide gingen verloren, maar zeker tegen de Duitse tegenstander stond ze duidelijk gewonnen voordat de tijdnood haar de das omdeed. Met 4 uit 7 en een paar partijen in de aparte zaal met sterkste tegenstanders, had ze meer weerstandpunten dan Dagmar en Carlijn en werd ze daardoor beste meisje in de C-categorie.
Elisa in één van haar toppartijen
In de D-categorie 7 spelers van onze club. Voor een aantal was het het eerste toernooi. Bijvoorbeeld Mikka mocht er voor het eerst aan proeven en haalde 2 uit 7. Vincent, Noa en Merijn hebben ook nog niet weer het ritme en haalden 1, 3 en 3 punten. Vooral de prestaties van Noa en Merijn waren daarmee goed te nomen. Sarah, Niek en Samuel hadden een heel ander doel: wedstrijdritme opdoen voor het BSK een week later. Zij experimenteerden meer en haalden af en toe goede en af en toe tegenvallende resultaten. Ze eindigden alle drie in de middenmoot.

Geen opmerkingen: