vrijdag 15 april 2022

Hannah op het NK (50)

In vroeger tijden hielden we altijd trouw op deze website de prestaties van onze jeugdschakers bij op het NK. De afgelopen jaren hebben we dat niet zo goed gedaan door Corona, uitgestelde titeltoernooien en de hoeveelheid tijd die het kostte om alles bij te houden. Vooral Sarah en Elisa zijn de afgelopen jaren regelmatig op NK's geweest, maar dat heeft niet altijd geleid tot een verslagje. We zijn dus bij nummer 49 van deze verslagen gebleven. Gelukkig heeft Sarah zich geplaatst voor het NK in Rijswijk, dus die krijgt nog een herkansing.
Toepasselijker kan bijna niet
Vandaag was het de beurt aan Hannah. Zij heeft zich op 12 maart geplaatst voor het NK. Dat is vandaag begonnen in Tilburg. Tilburg? Ja, Tilburg want de locatie in Waalwijk bleek al besproken te zijn voor een uitgestelde trouwerij. De locatie in Tilburg is mooi. Voordeel is dat er niet een drukke autoweg langs de speelzaal gaat. Wel een druk spoor, maar het ademt meer. Groener.
de speelzaal bij de meisjes en topborden jeugd
Hannah heeft het erg naar haar zin. Ze heeft al snel vriendschap kunnen sluiten met een andere deelneemster en daar trekt ze nu mee op. Bovendien weet Hannah met vader Freddie een goede mix tussen lichamelijke en geestelijke inspanning te bereiken. Hierdoor kan ze optimaal presteren achter het schaakbord. En dat merk je. De eerste, derde en vijfde ronde wist ze te winnen. In ronde twee verloor ze door een openingstrucje en in ronde 4 speelde ze tegen een speelster die echt sterker bleek. Hindert niet, Hannah is leergierig en in de analyses geeft ze er blijk van snel de nieuwe informatie zich eigen te maken. We hebben zelfs een opening kunnen voorbereiden.
gewonnen

Al met al een leerzame dag. Ons belangrijkste doel, een onvergetelijke ervaring waar we veel leren, is al gelukt.
Het toernooi kent slechts 12 deelneemsters, aanzienlijk minder dan in eerdere jaren. Ook heb ik het idee dat Corona er voor heeft gezorgd dat de meeste speelsters een kleine achterstand in schaakontwikkeling hebben opgelopen. Met 3 uit 5 staat Hannah nu keurig in de middenmoot op de gedeeld vijfde plek.
De andere Nosbo-deelnemers doen het ook goed. Viaan en Deen hebben drie punten, waarbij Viaan vooral op de topborden speelt. Viaan gaat morgen veel punten scoren. Deen heeft ook de smaak te pakken en speelt sterker en geconcentreerder dan tijdens Grand Prix toernooien in onze regio. Besher heeft nu één punt en komt hier vooral om te wennen aan de ambiance.
spelen op het tweede bord
De Friese deelnemer Jim de Wit van Philidor heeft 3 uit 5. Na een begin waar hij moest wennen, won hij de laatste drie ronden. Migchiel mag trots zijn!

Geen opmerkingen: