woensdag 7 augustus 2019

Laatste ronden voor Samuel

Samuel speelt vandaag zijn laatste ronden. Hij staat in een mooi artikel van de Tubantia: zie link. Ook in de video is hij te zien, net als Joël.
het artikel in de Tubantia
Samuel speelt goed schaak, het resultaat valt echter wat tegen. Minimaal drie keer verliest hij vanuit overduidelijk gewonnen stelling. Met 2 uit 9 krijgt hij echt te weinig. Het hoort er wel bij en als hij vaker toernooien speelt zal hij snel dit soort ongelukjes overwinnen. Wij hebben allemaal erg van zijn aanwezigheid genten. Hij kan voor een F-speler al heel goed schaken. De mooiste zet was de volgende van vandaag:
Samuel, wit, aan zet
Hier speelde Samuel 1. Pd5. Hierdoor komt hij na elk antwoord van zart in het voordeel. Na het gespeelde 1... Df5 2. Pe7+ Kh8 3. Pxf5 is het voordeel wel erg tastbaar.
Katrien en Samuel
In de A-groep speelde Daan een snelle remise. In de middagronde lijkt hij in een valletje van tegenstander Luuk Baselmans te zijn gevallen.
Luuk (aan zet) - Daan
De zet 14. Dc1 lijkt Daan te hebben verrast want na 14... Pg5 15. Pxg5 Dxg5 16. Lxh7+ Kxh7 17. Pxe6 Dxc1 is er de gemene tussenzet 18. Pxf8+. Nu wordt het keepen.
prijsuitreiking F

Femke miste vanochtend een razend interessante mogelijkheid tegen Sjoerd van Roon. Ze zag hem wel maar durfde de zet niet te spelen:
Sjoerd - Femke

Hier overwoog Femke 15... Pxe4 met het idee om met drie pionnen tegen een stuk te spelen. De varianten zijn:
16. g6 Lxf2+ 17. Lxf2 Lxg6 met een klein plusje
en
17. Kg2 (had ze ook gezien) 17... Lxh4 18. gxh7+ Kxh7 19. Txe4 en nu overwoog ze 19... f5 20. Txh4 e4.
Goed gezien, maar helaas niet gespeeld. Ze heeft zich nu voorgenomen om alle agressiviteit in haar spel aan te laten spreken.
Gerbrich won soepel van de Duitser Michael Lettko. Ze won een kwaliteit met een vorkje. In de middagronde heeft ze het heel wat moeilijker tegen Tobias de Vries. Ze speelt op een live bord en staat al een pion achter.

In de B-groep won Rowin bijna. Hij speelde heel geconcentreerd en stond op een gegeven moment duidelijk gewonnen.

Geen opmerkingen: