donderdag 8 augustus 2019

Donderdag: een halve rustdag

De inspanningen beginnen zich te laten gelden. We hebben er al 3 dagen op zitten. Gisteravond het zware snelschaaktoernooi. Jonas, Daan, Fons, Levi en Sono werden daar tweede. Ze waren er erg dicht bij na 6 overwinningen en 2 verliespartijen. Maar in de laatste tegen 'Roel est une baguette' wisten alleen Sono en Fons te winnen. Daan en Jonas verloren verrassend.
Het team 'Crisisopvang JSN' speelde geheel conform verwachting een crisistoernooi. We hadden afgesproken om 0-5, 2,5-2,5, 5-0, 2,5-2,5, 0-5, 2,5-2,5, 5-0, 2,5-2,5 en 0-5 te spelen, maar in de vijfde ronde ging het mis. Het was het enige moment om een versnapering te nemen, dus wilde ik snel klaar zijn. Na 1 minuut had ik al gewonnen en onder de vernietigende blikken van mijn teamgenoten die al druk bezig waren om te verliezen ging ik alvast de cola en het bier bestellen. 1-4 verloren en alhoewel ik een 0-5 heb ingeleverd was de magie verdwenen.
het hoogtepunt: wij zitten al aan het bier
terwijl de rest nog aan het schaken is
We probeerden nog een deal te maken met de volgende tegenstanders (de organisatie) maar werden met 1,5-3,5 verraden. Hierna volgde nog een 1-4 verlies en twee 5-0 overwinningen.
Crisisopvang JSN

Een leuke avond.

Vandaag slechts één ronde. Ernst en Cecilia doen mee aan de ijsjesscore. De ijsjesscore is op 3,5 uit 8 gezet.
Ook een opmerkelijk gevecht tussen de familie Hofstra en de Crisisopvang JSN. Gerbrich mag tegen Angstgegner Tijmen en Femke tegen Remmelt. En het is inderdaad tijd voor de crisisopvang. De Hofstra's hebben hun beste dag ooit op het ONJK met 2,5 uit 3. Van harte!
De Hofstra's zijn klaar voor het sloopwerk

Daan speelt op bord 1 tegen Jord Ypma. Jonas speelt tegen Luuk Baselmans, die me gisteren erg verraste door 50 minuten na te denken in een beter eindspel en vervolgens een in hogere zin verliezende variant te kiezen.

12.00
Naast de dames hebben Lindert, Rowin en Joël ook verloren. Rowin speelde net iets te snel om zijn kansrijke stelling uit te buiten. Vooral de loper op b3 had er af gemoeten.
Lindert gaf een paar pionnen weg en Joël liet zijn toren verdwalen in de witte stelling. Morgen gaat Joël scoren.

12.30
Jonas laat zijn kansrijke eindspel verlopen tegen Luuk Baselmans
Daan heeft een pion gewonnen en duidelijk een plus stelling tegen Jord Ypma

Geen opmerkingen: