zondag 2 oktober 2016

Lemée Reuver wint Grand Prix Ten Boer

Vorige week zaterdag is onze zevende Grand Prix gehouden. Tot nu toe nog geen verslag, maar dan kan natuurlijk niet zo blijven. Want onze eigen Lemée Reuver won deze Grand Prix. Daarmee is ze SC Ten Boer derde speler die dat lukte. Eerder wonnen Robin (Ten Boer, Emmen) en Daan (Ten Boer, Hoogeveen, Assen, Van der Linde) een Grand Prix. Bijzonder was ook dat de nummer 2 ook van SC Ten Boer was: Mieke Nissen.
De poster die Abel maakt
Voor het toernooi maakte Abel weer een prachtige poster. Dankzij de hulp van onze oudere jeugd kunnen we veel organiseren in Ten Boer: het Ouder Kind Toernooi, het schaakkamp en dus de posters bij activiteiten. Overigens krijgen we ook hulp van enkele ouders bij het toernooi: Jantine is samen met Roelof degenen die buiten het schaken om zoveel mogelijk proberen te regelen.
Jantine neemt de uitslagen op
Thea, Jan, Tetske en Dirkjan helpen ook intensief bij de voorbereiding van het toernooi, maar zijn tijdens het toernooi groepsleider. Andere mensen die ons dit jaar hielpen wil ik ook hartelijk bedanken: Niels Steenstra, Stephan van der Hagen, Arend Bensink en oud schoolgenoot Jan Torensma.
Jan Torensma, op de rug gezien, leidt groep D
De A-groep werd dit jaar opnieuw gesponsord door Bob Tweewielershop.
Bob heeft afgelopen jaren de A-groep gesponsord en een paar jaar geleden de grote wisselbeker ter beschikking gesteld. Helaas lukte het Bob niet om dit jaar aanwezig te zijn om de beker uit te reiken.
In de A-groep startte vooral Mieke goed met 2 uit 2. Ze won in de eerste ronde van Willem (in de Hollandse opening won ze een stuk om daarna af te ruilen naar eindspel met alleen nog een paard tegen pionnen) en daarna van Florian.
Willem tegen Mieke
Lemée leed in de tweede ronde een verrassende nederlaag tegen Martijn Kooistra. Dat betekende dat ze in de achtervolging moest op Mieke. Ook Martijn startte prima met 2 uit 2 na overwinningen op Jaël en Lemée.
In de derde ronde wist Jaël Mieke op remise te houden, iets dat hem in de vierde ronde ook tegen Lemée lukte. Maar terwijl Mieke in de vierde ronde ook remise speelde wist Lemée wel te winnen in vierde ronde. Na ronde 4 stond Mieke aan kop met 3 uit 4, terwijl Marthijn en Lemée 2,5 uit 4 hadden In de laatste ronde verloor Marthijn van de weer in vorm komende Willem Mooibroek, dus ging de strijd om de eerste plaats tussen Mieke en Lemée.
Lemée tegen Willem
Lemée bleek hier te sterk en werd winnaar van de Grand Prix. De groep was echter wel erg aan elkaar gewaagd, want er zat maar 2 punt verschil tussen nummer 1 en nummer 6.