zondag 4 februari 2024

Bram ook jeugdkampioen in de E-categorie

Bram heeft vanmiddag in oppermachtige stijl de titel in de E-categorie van de Nosbo gewonnen. Hiermee is hij de eerste jeugdkampioen die SC Ten Boer in deze categorie ooit heeft gehad. Bram schaakte geconcentreerd en wist alle 7 partijen in winst om te zetten. Alleen in de zesde ronde moest hij tegen Theo Kudernac echt diep gaan. Hij stond weliswaar na de opening goed maar moest wel de tijd nemen om zijn overwicht in het centrum om te zetten in een dodelijke koningsaanval. Na drie kwartier had hij zijn sterkste concurrent verslagen. In de laatste ronde versloeg Bram Tobias en werd daarmee met 7 uit 7 kampioen. Gefeliciteerd met deze titel en de hele club zal meeleven als je eind maart in Tilburg gaat schaken op het NK.

In het kielzog van Bram speelde ook Joris een geweldig toernooi. De creatieve schaker schaakte ontspannen. De trainingen van Geon betaalden zich ook uit, want ook op momenten dat hij de keuze had tussen aanval of materiaal koos hij voor de eerste waardoor hij vaak later in de partij een koningsaanval kon beginnen. Hij begon met 2 uit 2, verloor daarna 2 partijen van Bram en Oliver, maar wist daarna zijn laatste 3 partijen te winnen. Met 5 uit 7 werd hij gedeeld derde. En hij plaatste zich als derde jongen in onze clubgeschiedenis voor het NK E (Jan Steenstra en Bram gingen hem voor). Een erg fijn resultaat.

Thijmen had het vanmiddag moeilijker. Na de plaatsing voor het NK D is Thijmen in een klein dipje gekomen dat geen recht doet aan zijn speelsterkte. Vanmiddag ontglipten hem te veel verkeerde keuzes en hij eindigde op de gedeeld 8ste plaats.

Thij speelde daarentegen een uitstekend toernooi. Hij haalde drie punten. En ondertussen had hij gewonnen stellingen tegen Thijmen en Joris en versloeg hij Lieke. Met mooie combinaties.

Ruben haalde 2 punten. En belangrijker ook zijn leerdoelen. Ruben doet ervaring op, speelde mooie partijen en leerde erg goed wat het is om aan zo'n toernooi mee te doen. In ronde 2 was hij dicht bij een overwinning. In ronde 5 lukte het hem echter wel. Met toren en koning matzetten.

Lieke speelde ook uitstekend. Ze was dichtbij een sensatie tegen Thijmen, maar verloor het toreneindspel dat in elk geval remise was. Veel geleerd over hoe je een vrijpion moet stoppen: van achteren. In de laatste ronde had ze bijna de meisjestitel te pakken. Met het publiek in rijen om het bord wilde ze de mat in 1 (Dd3+) uitvoeren tegen Hannah, maar ze zag niet dat de pion op e4 gepend was en besloot tot Dd1+ wat nou juist verloor... Erg jammer, maar wel uitstekend gepiekt. Met 3 uit 7 dus geen NK-plek maar als nummer 11 in haar leeftijdscategorie op de ratinglijst hopen we op een vrijplaats.


Geen opmerkingen: