zondag 7 januari 2024

Grote Clubactie enorm succes

De beste wensen voor 2024 allemaal! We gaan er een mooi schaakjaar van maken met veel plezier, elkaar ontmoeten en groeien in het schaken. 

Afgelopen jaar hebben jullie, de jeugdschakers van de club, meegedaan aan de Grote Clubactie. Al in de zomer kwam Paula met het idee om daar met de club aan mee te doen. Samen met Anneloes heeft ze vervolgens de actie op poten gezet. Eind september kregen jullie de lotenboekjes met loten om te verkopen aan bekenden. Voor elk lot van 3 euro ging 2 euro 40 naar de schaakclub. In de begroting hoopten we zo ons jaarlijks sponsorgeld bij elkaar te krijgen. 

En dat is gelukt! En hoe! Jullie hebben massaal familie, kennissen en klasgenoten gevraagd om loten te kopen. Het hield niet op. Uiteindelijk haalden jullie bijna 5 keer meer op dan van tevoren gedacht: 2.332,80 euro.
Jolie en Sven houden het bord met het totaalbedrag omhoog
Hiermee kunnen we nieuwe klokken, nieuwe shirts en extra lesmateriaal aanschaffen. En dat is nodig want onze club groeit hard met 45 jeugdleden. De twee jeugdleden die de meeste loten hebben verkocht mochten het bedrag op de laatste clubmiddag bekend maken. Dit waren Jolie en Sven. Één van onze clubleden wist maar liefst 140 loten te verkopen. 
Er was ook een prijsje verbonden aan de topverkopers. Voor iedereen waren er spekjes, maar als je meer dan 10 loten verkocht kreeg je een grote zak met spekjes. Er waren 25 jeugdleden die meer dan 25 loten wisten te verkopen. Zij kregen een medaille van de Grote Clubactie. Tenslotte waren re vijf leden die meer dan 50 loten verkochten. Zij kregen naast de medaille ook een bioscoopbon van de club. Dit waren Sarah, Thijmen, Sven, Lieke en Jolie.
Al met al was de Grote Clubactie een enorm succes voor de club. We hopen dat jullie er plezier aan hebben gehad. De club kan het geld goed gebruiken en gaat er ook het toernooi in november mee sponsoren. We gaan evalueren hoe jullie de actie vonden, zodat we kunnen bepalen of we vaker mee gaan doen aan dergelijke acties. We hebben nu in elk geval zoveel geld opgehaald dat we er minstens twee jaar mee kunnen doen. 

Geen opmerkingen: