zondag 16 april 2023

Thijmen en Bram naar het NK, CBS de Fontein vierde op het BSK

het winnende team van de GSV met Bram
Gisteren waren de provinciale schaakkampioenschappen van het basisonderwijs. De vier sterkste Drentse en zes sterkste Groningse scholen plaatsten zich drie weken eerder voor de titel van de Noordelijke Schaakbond. Vanuit onze jeugdclub deden zeven schakers mee. Bram speelt in team 1 van de GSV, Thijmen in team 2 en dan zijn er de vijf schakers van CBS de Fontein. 
onze trouwe supporter juf Ellen kwam het team aanmoedigen

Het werd een leuke en leerzame middag. Prachtige partijen, met soms bijna een verrassing.

foto organisatie
Zo stond Sarah gewonnen tegen Bram en wist Hannah bijna Ghilon te verslaan.
foto organisatie
Ook super: Paulien wist meteen haar eerste partij onder toeziend oog van zijn vader te winnen.
foto organisatie
Thijmen en Joris speelden een partij tegen elkaar die bol staat van trainingsmateriaal voor de komende weken.
foto organisatie
Bram wist 9 uit 9 te halen, alleen de partij tegen Sarah was moeilijk.
foto organisatie
Noa scoorde 70% en wist enkele keren een verloren stelling in vliegende tijdnood alsnog te winnen. Ze is zoveel beter geworden en dat kwam nu naar voren. Joris en Thijmen haalden 7 uit 9.

In de strijd om de drie tickets was vanaf ronde 1 duidelijk dat het eerste team van GSV kampioen ging worden. Daarachter was het spannender: zowel GSV 2, Haydn en de Fontein speelden om de twee andere podiumplaatsen en de plekken voor het NK. De drie scholen troffen elkaar in de laatste drie ronden. Maar voor die tijd was er al een Vorentscheidung toen de Fontein in ronde 5 verrassend verloor van het Anker uit Emmen, terwijl Haydn en GSV 2 2-2 speelden. Hierdoor moest de Fontein in de laatste 3 ronden van Haydn, de Kloostertuin én GSV 2 winnen om verder te komen. Dat lukte in ronde 7 bijna. Tegen de Haydn school stonden alle vier borden op winst.

Haydn tegen de Fontein - foto organisatie
Hannah had Ghilon in de touwen.
Ghilon tegen Hannah
Helaas wist ze de winnende voortzetting niet te vinden. En Joris had vlak daarvoor in gewonnen stelling zijn toren weggegeven. Hierdoor werd het 2-2. 

Voor GSV 2 een goed resultaat. In de achtste ronde won het team met 4-0 en daarmee kon de Fontein het team niet meer inhalen. Haydn verloor van GSV 1 en was nog wel in te halen als het in de laatste ronde zou verliezen. En dat nadat de Fontein slechts door de volhardende houding van Noa kon winnen. Want Hannah verloor verrassend en Sarah moest terugkomen vanuit verloren stelling. Bij een 2-1 tussenstand leek het 2-2 te worden, want Noa stond een stuk achter en had minder dan een minuut op de klok. Ze kromde echter haar rug en wist bijna nog te winnen. Helaas zette ze met minder dan 20 seconden pat. Toch won het team van de Fontein hierdoor.

er was veel publiek bij de wedstrijden - foto organisatie

De Fontein moest dus in de laatste ronde winnen van GSV 2. Dat zat er niet in. Sarah moest na een remise aanbod doorspelen, maar verloor. Hierdoor won GSV 2. Haydn had ondertussen ook gewonnen, maar kon GSV 2 met Thijmen niet meer inhalen. Thijmen werd met zijn team tweede, de Fontein werd vierde.

Thijmen wordt tweede met zijn team en mag naar het NK

Geen opmerkingen: