zondag 18 november 2018

GP Hoogeveen: op de foto met Nick Schilder!

In de herfstvakantie is de GP van Hoogeveen gehouden. In deze week is er altijd een groot toernooi in Hoogeveen. Hier doen veel grootmeesters en meesters aan mee. Er zijn ook twee matches.
twee beroemdheden
Op de eerste dag van het toernooi is dit jaar ook Grand Prix voor de jeugd gehouden. 's Ochtends was eerst een jeugdsimultaan met Nick Schilder. Dit popidool uit Volendam is ambassadeur van het schaken. Hij kan goed schaken en heeft een rating van rond de 2000. Het lukte ons niet om aan de simultaan mee te doen, maar gelukkig kwam Nick nog wel naar de prijsuitreiking van de GP. Want een aantal van onze jeugdschakers is best wel een fan van Nick.
mediales van Nick

Vanuit Ten Boer 5 deelnemers. Danique en Yanou zaten in groep F.
Yanou tegen Danique
Danique schaakt al wat langer en heeft op school al een stappendiploma gehaald. Ze deed het beter dan Yanou. Gelukkig scoorde Yanou ook 2 punten. Met zulke toernooien gaat het niveau snel omhoog en dat merkte ik als teamgenoot bij het Ouder Kind Toernooi gisteren. Yanou leert snel! Danique speelde echt mee voor de prijzen. Ze werd 3de, maar had ook 2de kunnen worden als ze een betere stelling naar winst had om kunnen zetten. De 3de prijs was een goed prestatie voor Danique. Ze wordt aankomende woensdag erg belangrijk voor de Fontein bij het BSK van de gemeentes Ten Boer en Bedum.
Tyron krijgt de medaille van Loek van Wely en
Christine Namaganda (uit de Disney-film Queen of Katwe)
Tyron zat in groep E. Hij leek in de race voor een prijs, maar in ronde 2 nam hij remise in een gewonnen stelling. Weer wat geleerd: geen remise aannemen als je gewonnen staat. Uiteindelijk bleek het het halfje te zijn wat hij nodig had om gedeeld 2de te worden. Nu moest hij een beslissingsvluggertje om de 3de plaats spelen. Daar kwam hij een dame voor, maar een onreglementaire zet bepaalde de uitslag. Tyron werd 4de.
Tyron heeft mat gezet
Elisa speelde in groep B. In deze groep 6 spelers. Dat is goed voor Elisa's speelstijl: meer bedenktijd. Cruciaal was haar overwinning in de eerste ronde op Sono. Het was een goede partij. Hierna volgden winst en verliespartijen. In de laatste ronde had Elisa een gewonnen pionneneindspel, maar ze zag het niet zo gauw. Hierdoor werd het remise.
het gewonnen pionneneindspel
In de 5de ronde is de vermoeidheid groot, dus hier zal het aan gelegen hebben. Door de remise een 3de prijs.
Elisa met Nick, Loek en Christine
Rowin zat in groep A. Hij had het moeilijk, schaakte wel goed. Meestal was het één zet die het verlies betekende. Uiteindelijk haalde hij 1 uit 5.
Rowin in de A-groep
Een leuke dag in Hoogeveen. Zeker doordat Nick bij de prijsuitreiking op de foto met de kinderen ging. Hij gaf meteen een lesje PR: hoe moet je omgaan met alle fotografen die je willen kieken. Geweldig zoals deze sympathieke zanger dit deed. Ook Christine Namaganda (uit de film Queen of Katwe) en Loek van Wely (veelvoudig Nederlands kampioen schaken) gingen met de kinderen op de foto. Super, echt onvergetelijk.
ontspannen tussen de ronden
Het was een leuke middag. De organisatie deed erg haar best. Daniëla en Marc deden het heel goed. Ook de schakers van Hoogeveen die de groepen leidden deden het rustig en met het oogmerk om er een leuke middag van te maken. Veel dank! 
Concentratie

Geen opmerkingen: