zondag 10 juni 2018

Zeer geslaagde interland Nederland tegen Duitsland

De bekers bij de eerste interland
(foto Paardensprong)
Bourtange was vandaag het strijdtoneel van de eerste interland jeugdschaken tussen Nederland en Duitsland.
Zwaar geschut
Het was een geweldig leuk initiatief. Op zo'n mooie locatie schaken: wie wil dat niet.
spannende momenten op het plein
Vlakbij het centrale plein werd in twee zalen geschaakt.
Jozias was er gelukkig ook
Bijzonder was de opsplitsing van de tafelnummers: op het bordje van de zaal bij het restaurant (‘t Landshuys) was onder een Nederlandse en een Duitse vlag te zien dat daar de borden 19 - 45 te vinden waren. Een kleine steek om de wat extra strijdlust op te roepen?

Het bijzonder bordje staat
onder het bord 'volledige vergunning'
(foto Paardensprong)

De zeven spelers van SC Ten Boer hebben erg genoten van de leuke dag. En het was meer gemoedelijk dan competitief. Alle 85 jeugdschakers speelden in één grote groep 8 ronden Zwitsers.  De Duitsers hadden een sterke afvaardiging die de prijzen in de U18 en U14 categorie voor zich opeisten. In de overall eindstand waren de eerste drie plaatsen voor Duitse jeugdspelers. De eerste Nederlandse spelers scoorden 6 uit 8 en waren in de grote groep vanaf plek 4 te vinden. Gerbrich was één van deze spelers, maar werd in de U18 categorie daarmee slechts 6de. 
Gerbrich speelde aan de topborden
Rowin deed het ook goed. Met 5 uit 7 had hij nog een kleine kans op een beker, maar na een goed begin tegen Jaël Wieringa verloor hij. Ook hij werd geloof ik 6de in de U14 categorie.
Diepe overpeinzingen bij Rowin
Tristan deed mee in de U12 categorie.
Tristan was goed bezig
Hier waren meer dan 20 jeugdschakers en Tristan eindigde tussen de 15de en 20ste plek met 3 uit 8.
de zaal met de sterkste schakers
Jan is zichtbaar
(foto Paardensprong)
Het beste resultaat werd gescoord door Jan. In de U10 categorie werd hij 4de!! Met 4 uit 8 deed hij het gewoon goed. Elisa werd 8ste.
Elisa won van Matteo
Na een goed begin met o.a. een overwinning op Matteo, liep het vooral op het eind moeilijk. Hierdoor 3 uit 8. Isidora had vandaag haar dag niet. Ze bouwde mooie stellingen op, maar altijd kwam er een mindere goede zet die haar de winst kostte.
Isidora heeft een Duitser mat gezet. Zo hoort het
Tyron speelde zijn eerste toernooi ooit. Hij kan goed schaken, maar moest aan veel dingen wennen: de klok, schakers die heel snel spelen, je hebt pas gewonnen als het mat staat. Kansen waren er. Een paar keer was te zien dat het kaas van het brood werd gegeten. Gelukkig was er in de laatste ronde nog een overwinning.
Tyron speelde een leuk eerste toernooi
Het was een geweldige mooie dag. Dank voor de organisatie Ronald en Meino Aden!
de Boerster bank in Bourtange

Geen opmerkingen: