maandag 7 mei 2018

Isidora, Elisa en Rowin op het NK (45)

Afgelopen week is het NK voor de jeugd gehouden. Gerbrich deed niet mee, maar oud kampioen Daan wel. Hij deed het wat betreft rating ok. Met 2,5 uit 7 voldeed hij aan de verwachtingen. De groei die hij qua schaken doormaakt is ongekend. Hij wordt elke maand sterker, ik heb het zelf al mogen ondervinden. Voor het eerst heb ik een officiële partij van een (voormalige) pupil verloren. En het was een verdiende winstpartij van Daan. Ik verwacht dan ook dat hij binnenkort nog betere prestaties gaat neerzetten dan wat hij afgelopen week heeft gedaan.
Daan op het NK
Op de eerste dag van het NK werd ook de Grand Prix van Assen gehouden. Een hele leuke samenloop van toernooien. Rowin, Elisa en Isidora konden meekijken met de nationale jeugdtop. Zeker Isidora en Elisa waren geïnspireerd. Rowin schaakte wel goed maar elke partij was er wel een zet die een mooi opgebouwde of zelfs gewonnen stelling teniet deed. Op een gegeven moment begint dan ook onzekerheid in je spel te kruipen en daardoor mis je ook eenvoudige kansen.
Rowin won van Léon
Elisa speelde met het zelfvertrouwen van iemand die een NK heeft gespeeld. Ze moest tegen enkele schaaksters die ook van de partij waren op het NK en nu won ze wel! Luna en Sophia gingen er nu wel af.
Elisa won van Luna
Sophia verdiende wel meer. Eerst stond Elisa gewonnen. Een foutje van Elisa zorgde voor een gewonnen stelling voor Sophia. Sophia had echter minder tijd dan Elisa en verloor daardoor. In sommige partijen ging het heel goed, in andere partijen moest Elisa van een achterstand terugkomen. In elk geval kon ze goed oefenen met eindspelen. Uiteindelijk won ze met 6 uit 7 de groep. Goed gedaan Elisa!
Elisa eerste
Isidora speelde deze zaterdag de sterren van de hemel. Hoe beter een toernooi georganiseerd, hoe beter Isidora speelt. De eerste partij was meteen al cruciaal. Tegen Idjaz won ze een goede partij. Ook daarna regen de overwinningen zich aan elkaar. Alleen in de vijfde ronde ging het even mis. Ze vergat dat haar dame was aangevallen en die kreeg ze niet meer terug. In de laatste ronde moest ze winnen om winnaar van het toernooi te worden en dat deed ze zonder enige aarzeling.
het mat van de laatste ronde
Met ook 6 uit 7 werd ze winnaar van de groep. Van harte Isidora en een beloning voor je harde trainen!
Isidora eerste
Al met al een geweldig leuk toernooi zo naast het NK. Ik wil de organisatie bedanken. Volgend jaar weer! Dirkjan en Gerbrich gaven support aan onze jeugdspelers, ook daarvoor dank.
Onze jeugdselectie op het NK

Geen opmerkingen: