donderdag 21 september 2017

We zijn weer begonnen!

Afgelopen vrijdag was het een vrolijk weerzien in het Buurhoes. De verwachte groep kwam opdagen en er waren drie nieuwe gezichten. Jennifer kwam nog een keer sfeer proeven.
De eerste groep wordt onze groeigroep. Hier vooral de jeugd van de basisschool. Elisa, Jan en Olaf gaan de komende weken meer gerichte training krijgen op het gebied van openingen. Haaie, Giovanni en Gijs beginnen met stap 1 en Isidora en Feline hebben stap 1 afgerond. Isidora kreeg haar diploma zelfs met een dikke 7,5
Isidora met haar diploma
Met de oudere groep is overlegd wat we dit jaar gaan doen. We zijn begonnen met de Fantasycompetitie, waarbij we doorgeefschaak hebben gedaan. Wie zal de opvolger van Daan worden. Het koningskoppel Lindert en Anna-Mae nam in elk geval meteen de leiding. Ze wonnen al hun partijen.
 
Stand Fantasy competitie
1. Anna-Mae en Lindert 16
3. Lisanne, Joran, Lemée 12
6. Remco, Jovan 8
8. Gerbrich, Luuk, Lente, Robin, Sem 5
13. Mariëtte, Daniël, Yrsa, Rowin, Wouter, Joël 4
 
Stappenkampioenschap
Op zaterdag was al weer het eerste jeugdtoernooi van de Nosbo: het stappenkampioenschap. Georganiseerd door Hiddo, Marjet en anderen. Het is geod dat Hiddo weer terug is aan het front. Hij heeft een enorme staat van dienst op jeugdschaakgebied en zijn tijdelijke vertrek in 2012 betekende ook het begin van een licht verval in het noordelijke jeugdschaak.
Vanuit Ten Boer deden 3 jeugdschakers mee. Jan speelt graag en goed en wist tot onze grote verrassing Rowin te verslaan.
Rowin tegen Jan
Voor Jan een enorme opsteker. Jan is nog jong en dat merk je in de latere ronden. Dan gaat het minder goed. Rowin wist zich keurig te herstellen. Speelde een paar goede partijen en werd gedeeld derde in de Stap 2 groep.
Ondanks het schaakje op f3 volgt ondekbaar mat
Helaas op weerstandspunten 4de. Erg jammer.
Olaf deed het uitstekend in de groep van stap 1. Hij scoorde 4 punten en werd gedeeld derde achter de voor deze groep veel te sterke Levi Sekema.
Op weerstandspunten werd Olaf derde. Een geweldig goede prestatie Olaf.
Olaf krijgt de prijs van de teruggekeerde Hiddo
Dit wordt een geweldig seizoen!
Onze drie toppers

 

Geen opmerkingen: