zaterdag 8 maart 2014

Trainingsavond 7

Gisteren de 7de bijeenkomst met onze trainer Peter. Op de 7de avond hadden we het over de 7de rij. Wat kun je daar mee? En hoe prettig is het om daar torens te hebben?
Luuk zet Roelof mat tijdens de 5de training
 
Aandacht luisteren de trainees naar Erick
 

De 7de ronde van de competitie

Na de training van Erik volgt de competitie.
Ilja wint van Luuk. Al in de opening weet Ilja toe te slaan. Een paard op c3 zorgt er voor dat Luuk een hele toren kwijt raakt en na dameruil weet Ilja in het eindspel haar voordeel verder uit te breiden.

Silke wint erg gelukkig van Lemée. Lemée wint in het Schots een toren en lijkt op de winst af te stevenen, als .... ze vergeet om haar onderste rij te controleren. Silke slaat meteen toen en zet Lemée mat.
Koen en Sieger spelen een gelijk opgaande strijd. Sieger verliest echter een stuk en Koen weet het bekwaam uit te spelen.
Ook bij Gerbrich en Robin gaat het na de opening gelijk op. Gerbrich weet met een aftrekaanval het paard van Robin te winnen. In het eindspel weet Robin bijna alle pionnen af te ruilen, maar met nog één pion op het bord ziet Robin een mat over het hoofd.
De partij tussen Gerben en Joost is natuurlijk een pronkjuweel voor echte aanvallers. Allebeiden kennen maar één doel: de koning van de tegenstander. Het is dan ook meer de vraag wie als eerste de kans krijgt om de stelling van de tegenstander met stukoffers open te rijten. Dat is Gerben. Hij investeert twee stukken en krijgt een heerlijke aanval. Eén stuk wint hij terug en hij mist een kans om de partij te beslissen. In plaats daarvan ruilt Joost de dames en speelt het eindspel met een loper meer uit.
 
Stand:
1. Koen 4,5 uit 5
2. Robin 4,5 uit 6
3. Edgar 4 uit 4
4. Gerbrich 4 uit 6
5. Joost 4 uit 7
6. Gerben en Sieger 3 uit 6
8. Silke 2,5 uit 5
9. Ilja 2,5 uit 6
10. Luuk en Abel 1 uit 6
12. Lemée 1 uit 7

Geen opmerkingen: