zondag 27 juni 2021

Eindelijk weer een toernooi!

Vanmiddag is in Hoogkerk voor het eerst sinds september weer een toernooi gehouden in Noord Nederland. Na de teamwedstrijden is er nog wel een landelijke zaterdag in Almelo geweest maar dat was het. De jeugd vond het heel leuk om weer achter de borden te zitten. Het was wennen, maar ik heb mooie dingen gezien.

Een prachtige foto van de drie schaakvriendinnen
Negen van de 12 jeugdschakers speelden in stap 1. Daar werd ook een prijs gehaald door Niek Eilander. Hij speelde goed schaak en werd gedeeld vierde. Op weerstandspunten kreeg hij de zesde prijs. In de laatste ronde won hij een spannende partij tegen de beste schakers in deze groep Maurijn. Maurijn speelt heel origineel en niet volgens het boekje. Dat verwart de tegenstander. De mooiste partij was tegen Imara in ronde 4. Die partij ging meerdere keren heen en weer en uiteindelijk restten er slechts twee koningen. Het kostte veel energie en die kwam Maurijn net te kort in de volgende twee partijen. Hij speelde goed maar beide keren zorgde een kleine misrekening voor een 0.

Onze stap 1 schakers
Verder viel het goede spel van Gijs op. Hij haalde maar liefst 4 punten en wist zo op de zevende plaats te eindigen. De anderen speelden ook af en toe prachtige partijen.
Niek met zesde prijs
De scores:
- Niek, Gijs 4
- Maurijn 3,5
- Sarah, Tessel 3
- Paulien, Noa 2,5
- Justen 2

Justen
- Vincent 1,5
Eerste toernooi
Hannah speelde haar eerste toernooi. Ze genoot er erg van en haalde ook nog 2 uit 6. Dat gaat helemaal goed komen als Hannah deze lijn doortrekt.
Vincent in actie
Danique viel net buiten de prijzen in de stap 2 groep. Ze speelde een paar mooie partijen en werd uiteindelijk gedeeld zevende met 3,5 uit 6. Ze is de stille kracht. Geen foutjes maken en toeslaan als de tegenstander niet oplet.
Danique werd zevende
Joël speelde een paar goede partijen. Hij haalde er 2 winstpartijen met zwart aan over. Ik genoot van zijn spel. In de laatste ronde tegen Elliot stond hij met wit een pion voor bij betere stelling. Helaas was het niet voldoende. 
Joël bij één van zijn winstpartijen
Na de middag een lange prijsuitreiking. Iedereen kreeg een medaille, Sarah haar beker als meisjeskampioen in de D-categorie en Niek zijn zesde prijs. Het was fijn om de door de provincie trekkende schaakfamilie weer te zien. Martijn, Ronald, Roland, Sake Jan en anderen: bedankt voorde organisatie.
de schaakkaravaan is weer onderweg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten