zondag 16 juli 2023

Prachtig einde schaakseizoen met Ouder Kind Toernooi

Gisteren hebben we een bijzonder schaakseizoen afgesloten met het achtste Ouder Kind Toernooi in onze clubhistorie. Het werd een erg gezellige middag, waarin maar liefst 30 teams streden om wie de beste teamnaam had, wie de meest bijzondere actie van de middag had, wie de twee schaakproblemen kon oplossen en wie het toernooi ging winnen. Er werd serieus gestreden, maar tijdens de partijen werd ook gezellig gekeuveld, zetten die niet goed waren konden worden teruggenomen en de handicap van sommigen nam toe tot uiteindelijk 24 bij Geon Knol.

Menorah was gezellig gevuld met 60 schakers
Na afloop was er voor iedereen een prijs. Het laagst geëindigde team mocht als eerste kiezen en ging natuurlijk voor de appeltaart. De onafhankelijke jury koos Dino Sauchelli als meest bijzondere speler door zijn geduld dat hij had met de jongste kinderen.

Overigens waren er meer die daarin opvielen. Merijn was altijd bereid om dingen uit te leggen. Ook Anneloes viel op door haar prachtige partijen tegen Liva en Evie. Olaf had veel oog voor het wel en wee van zijn tegenstander, ondanks dat hij en Bram kans maakten op de eerste plaats.
Wat betreft de mooiste teamnaam was er ook een moeilijke keuze. Team O met Marcel en Timo is creatief en er waren meer namen met een diepere betekenis.
Het Kotovsyn droom roept bij schakers associaties op met de variantenboom uit Think like a grandmaster van Kotov. Frenkies jongens met een prachtig oranje shirt van Frenkie de Jong, enz. enz. Geen gemakkelijke keuze al met al. Uiteindelijk koos de jury voor De Katjes zetten Matjes omdat de uitrusting en de naam goed bij elkaar pasten.
de beste teamnaam
In de strijd om de titel viel op dat de teams met twee jeugdschakers vooral om de prijzen speelden. We hadden een team met Eline en Elisa, Olaf en Bram en Daniël en Giovanni. Deze teams kwamen boven drijven.

Geen opmerkingen: