zondag 30 juni 2019

Tyron en Samuel op het NK (50)

Gisteren is de nationale pupillendag gehouden in Meppel. Dit is het Nederlands kampioenschap voor jeugd die in of na 2010 is geboren. Er wordt gespeeld een drie categorieën: de F, G, en H. Voor Ten Boer waren Tyron en Samuel aanwezig in de F-categorie. Ze deden het allebeide beter dan verwacht.
Tyron en Samuel voor aanvang
Meppel organiseerde voor de derde en laatste keer dit NK. Een groot compliment voor deze organisatie. Het was piekfijn geregeld, met veel aandacht voor de kinderen. Als ik vergelijkingen mag trekken dan hoort deze organisatie tot de beste. Enkele bijzondere zaken:
- elk kind kreeg een eigen t-shirt van de pupillendag
- er was een knuffelhond voor de jeugd die even wat te verstouwen kreeg. De knuffelhond werd na afloop gegeven aan de schaker die het het meeste nodig had
- tussen de laatste ronde en de prijsuitreiking werd een voorstelling gegeven door een bijzonder grappig circus
het circus met enkele gevangenen die voor
de politie proberen te ontvluchten
- de school was erg ruim, waardoor mensen met dit warme weer niet opeengepakt zaten
- de winkel van Jozias natuurlijk
- workshops, Chessity, leuke puzzels met prijzen
- het schaken gebeurde in een stilte gebied dat ook echt stil was
Volgend jaar wordt het toernooi in Maastricht georganiseerd. Aan hen de moeilijke taak om dit geweldige feest te overtreffen.
Dan het NK zelf.
Samuel en Tyron speelden een geweldig NK. Geweldig omdat zij boven zichzelf uitgroeiden. In de eerste ronde mocht Samuel meteen op een live-bord. Hij verloor, de partij is nog na te spelen op de site (nummer 5 van de 1ste ronde van de F-categorie). In het middenspel miste hij een vorkje waardoor hij een stuk achter kwam.
op een live bord

Tyron verloor van Aurelia Heukelom, een getalenteerd meisje waar Elisa ook wel eens op een NK tegen speelde.
Tyron in de eerste ronde
In de tweede ronde volgde de partij tussen Tyron en Samuel. Het werd een geweldig gevecht dat in remise eindigde. Een terechte uitslag want beiden speelden zo goed dat beiden eigenlijk een punt verdienden.
daarvoor hadden we niet naar Meppel hoeven komen ;-)
In de derde ronde wonnen beiden. Vooral de tegenstander van Samuel was ondanks een hogere rating een lichtgewicht. Want ondanks een fout van Samuel waarna hij erg verloren stond, wist de tegenstander niet te weten. De overwinning van Tyron was dat betreft een knappe prestatie, want deze jongen wist wat schaken is.
 
(later meer)
 

Geen opmerkingen: