zaterdag 13 oktober 2018

SC Ten Boer C1 op tweede speeldag JCC

Vandaag is het grote schaakfestival op Schiermonnikoog gehouden. Drie van onze jeugdschakers uit het C-team doen daar ook aan mee. Twee weken geleden waren ze nog actief voor onze club in Rosmalen. Het C-team probeert daar op dappere wijze veel tegenstand te bieden aan veel sterkere teams in het Nederlands Jeugdclub Kampioenschap.
In de eerste ronde van de dag werd er met 3-1 verloren van Purmerend. Daniël zorgde voor een snel punt. Helaas konden Rowin, Yrsa en Joël hun sterkere tegenstanders niet verrassen. Later enkele fragmenten.
In de tweede ronde werd ook met 3-1 verloren. Daniël en Rowin verloren snel. Daniël omdat hij tegen een sterke speler moest. Rowin ook, maar hier was toch sprake van een grote kans. Yrsa en Joël moesten dus 2 punten scoren voor een gelijk spel. Yrsa speelde goed en verloor pas in het diepe eindspel. Remise was een juistere uitslag geweest. Joël begon erg goed, won een kwaliteit maar kwam op een gegeven moment in een verloren eindspel terecht. Zijn tegenstandster dacht een matdreiging eenvoudig te kunnen pareren. Dat bleek een misrekening en Joël zette pardoes mat.

Geen opmerkingen: