woensdag 22 mei 2024

Lieke en Timo winnen eerste prijs in Hoogeveen

Afgelopen zaterdag stond de Grand Prix van Hoogeveen op het programma. De GP is genoemd naar de oude jeugdleider van Hoogeveen Jan Oldenkamp die zelf ook aanwezig was. Vanuit Ten Boer deden door ziekte, andere toernooien en voetbal 8 jeugdschakers mee. Twee van hen gingen met supergrote bekers naar huis. En het werd een buitengewoon geslaagde middag.

Bullet chess
Hier zie je hoe onze jeugd na afloop nog lange tijd doorging met schaken 😊

Thijmen speelde in groep B. Hij deed het naar behoren en had lang zicht op een prijs. Uiteindelijk werd hij vierde met 50%. Wel een knappe overwinning tegen de winnaar van de groep.

Daniël staat hoog in het GP Klassement. Hij moest in de C-groep en eindigde met 1,5 punt verrassend op de laatste plaats. Dat heb je niet vaak bij zo'n puntentotaal.

Sarah moet nog wat bijkomen van het NK. Ze kwam regelmatig in tijdnood en verloor daardoor in elk geval één partij. Binnenkort gaat ze weer scoren.

In de E-groep speelde Lieke als herboren. Ze was scherp en maakte indruk op de groepsleider met haar nauwkeurige spel. Ook bij verliespartijen was ze taai. Uiteindelijk eindigde ze dik verdiend op de eerste plaats.

In groep F speelden Sven en Vincent.

Vincent had zijn dag niet, maar was wel goed voor de groepssfeer.
Sven speelde erg goed. Hij eindigde op te weinig punten als je beseft dat hij in drie partijen een dame voorstond. Tegen de groepswinnaar speelde hij briljant, maar verloor toen hij één zet te snel speelde. Kijk en huiver.
In deze stelling staat Sven helemaal gewonnen maar met K(h4-)h3 is er een matdreiging ontstaat. Sven wil graag promoveren, maar ziet uitstekend dat hij dan mat gaat. Hij speelt daarom De4 om het mat te voorkomen. De3+ is makkelijker, de dames gaan er af en de pion op a7 loopt door. Zwart speelt sneaky Db5 dus Sven speelt a8D om daarna alsnog mat gezet te worden door Db1+. Wat een pech.

In groep G speelt Isa. Ze speelt mooie partijen, rustig. Ze wordt echt beter. Deze zaterdag was het net niet genoeg voor een prijs.

En dan hebben we nog Timo in groep H. Altijd vol in de aanval. Als je maar vaak genoeg mat dreigt dan ziet de tegenstander het vanzelf niet. de eerste partijen zijn hier mooie voorbeelden van. Eigenlijk kon niets hem van de eerste prijs afhouden. De afspraak om eerst te rokeren en daarna pas aan te vallen hielp ook zeker. Een dik verdiende enorme beker!

De organisatie bedankt voor het mooie toernooi! Het was een erg geslaagde middag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten